IniciSUECAEls Premis Literaris Joan Fuster ja tenen guanyadors

Els Premis Literaris Joan Fuster ja tenen guanyadors

La 40a edició incorporava, en la categoria d’Assaig, l’obertura a participar a l’alumat de tots els centres educatius valencians que cursaren 4t de l’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius

El Centre Municipal Bernat i Baldoví va acollir, el passat divendres 10 de maig, el lliurament dels 40 Premis Literaris Joan Fuster, organitzats per l’institut de la localitat que porta el mateix nom de l’escriptor. En esta edició, els guardons presentaven una important novetat com era l’obertura a participar, exclusivament en la categoria d’Assaig, l’última de les incorporades, a l’alumnat de tots els centres educatius valencians que cursaren 4t de l’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. La convocatòria del premi d’Assaig comptava amb el patrocini de l’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Cultura. 

L’acte de lliurament de premis es va fer amb la presència del regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez, qui va mostrar la seua satisfacció per la trajectòria i excel·lència d’estos premis, “per a l’Ajuntament de Sueca, comptar amb estos guardons literaris, que celebren 40 anys d’història, és un motiu d’orgull, perquè permet a alumnat de diferents cursos expressar-se en diferents matèries amb una grandíssima qualitat artística. D’altra banda, l’èxit de la segona edició dels premis en la modalitat d’Assaig, patrocinats per l’Ajuntament, confirmen l’interés i l’altíssim nivell dels treballs presentats per part de joves de tota la Comunitat. I eixe és el nostre objectiu, que es convertisquen en tot un referent a nivell autonòmic”. 

Els treballs premiats en esta edició, en la categoria d’Assaig, van ser: L’heterosexualitat per defecte, d’Aina Brisa (IES Sanchis Guarner, Silla); Les aigües de la cultura, d’Alejandra Casanova (IES Cayetano Sempere, Elx); Llums enmig de la foscor, de Gemma Martínez, (Secció de l’IES Massamagrell a Museros); L’alquímia i l’amor, de Carlos Blázquez, (IES Juan de Garay, València); Parar, d’Irene Ibáñez, (IES Professor Broch i Llop, Vila-real); i El cercle del dolor, de Raül Garcia, (IES Joan Fuster, Sueca). 

En la resta de categories, amb participació exclusivament de l’alumnat de l’IES Joan Fuster, els treballs premiats van ser, en la categoria de Narrativa 1r cicle d’ESO: València està ben bonica, d’Helena Benedito; La mort d’Ernest Sales, d’Abril Castellano, Poble tranquil però no avorrit, de Berta Signes. En Poesia de 1r cicle d’ESO: La pols al mobles, no a la poesia, Alaa Saidi; Univers, d’Àfrica Lupo. En Narrativa de 2n cicle d’ESO: All In, de Josep Tomàs; Clic, de Fiorella Lemos. En Poesia de 2n cicle d’ESO: El ressò de l’absència, de Nayala Ibáñez. En Teatre de Batxillerat i Cicles Formatius: El rescat de la Perla Negra, de Miquel Vidal. En Poesia de Batxillerat i Cicles Formatius: Poesia curta com el temps, d’Anna Duart; Coses meues i nostres, de Neus Aguado. En Narrativa de Batxillerat i Cicles Formatius: La història que no han escrit, d’Hugo Martínez; El Misteri del bosc encantat, de Diego Olivas; i Silenci a Manhattan, de Roser Marco.

Més llegits