IniciSUECAL’alumnat del CEIP Cervantes impulsa dos projectes per a millorar Sueca

L’alumnat del CEIP Cervantes impulsa dos projectes per a millorar Sueca

La iniciativa, impulsada per xiquets i xiquetes de 5é de Primària, serveix per a treballar en comunitat i per a educar sobre qüestions crítiques

L’alumnat del CEIP Cervantes de Sueca va participar, el passat mes de novembre, amb èxit en dos projectes educatius centrats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Estos projectes no només han servit per a aprofundir en el coneixement de l’alumnat sobre problemàtiques locals importants, sinó que també han implicat activament la comunitat educativa.

Els projectes van nàixer d’una iniciativa de l’alumnat de 5é de Primària el qual estava treballant una situació d’aprenentatge centrada en els ODS. Després d’un plantejament inicial es proposaren indagar en aquelles qüestions que ens afectaven als ciutadans de Sueca.

Per una banda, van dissenyar i impulsar una campanya solidària de recollida de roba i menjar per a les persones més necessitades. I, per altra banda, es va organitzar una jornada de recollida diferenciada de residus del riu Xúquer. Ambdós projectes van comptar amb la participació d’associacions locals relacionades amb el desenvolupament de les activitats, com Càritas i Xúquer Viu.

Amb estos dos projectes educatius, el CEIP Cervantes no només ha aconseguit educar els seus alumnes sobre qüestions crítiques com els ODS, sinó que també ha demostrat la importància del treball de la comunitat educativa en l’entorn. Este èxit exemplar destaca el compromís de l’escola amb una educació significativa i la construcció d’un futur sostenible.

Més llegits