IniciFallesL'Ajuntament i la Junta Local Fallera presenten la Guia Didàctica 2024

L’Ajuntament i la Junta Local Fallera presenten la Guia Didàctica 2024

La publicació ha comptat de nou amb la col·laboració de l’associació de Pares de l’Autisme de Sueca (APASU) i de la Fundació SASM

La sala B del Centre Municipal Bernat i Baldoví va acollir la presentació de la Guia Didàctica 2024, una publicació destinada als escolars del municipi amb motiu de la celebració de les Falles, i editada per l’Ajuntament de Sueca, a través de les regidories d’Educació, Falles i Cultura, amb la col·laboració de la Junta Local Fallera. 

L’acte va comptar amb la presència dels regidors d’Educació, Joan Carles Vázquez; i Falles, Gema Navarro; les falleres majors de Sueca, Ainhoa Oltra i Amanda Torremocha, i les seues corts d’honor; la presidenta de la Junta Local Fallera, Lorena Sendra, i altres membres del col·lectiu; les falleres majors i presidents de les diferents comissions del municipi; i els representants de l’associació de Pares de l’Autisme de Sueca (APASU) i de la Fundació SASM, totes dues col·laboradores habituals amb el col·lectiu faller.

El regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez, va mostrar la seua satisfacció pel resultat obtingut, un any més, amb esta activitat, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i de la Junta Local Fallera, “és un orgull poder oferir esta iniciativa cultural i didàctica a través de la qual els escolars treballen, entre altres continguts, temes d’actualitat molt importants que, de vegades, desgraciadament, ens passen desapercebuts i els tenim molt a prop”.

Per la seua part, l’assessora cultural de la Junta Local Fallera i promotora de la primera Guia Didàctica, Amparo Vendrell, va tindre paraules d’agraïment cap a l’Ajuntament pel patrocini d’esta publicació “que considerem molt important perquè contribueix al fet que les Falles aporten cultura a tota la ciutadania, especialment als xiquets. La Guia Didàctica 2024 està basada en un conte de Josep Antoni Fluixà, titulat L’invisible, el qual oferix un relat molt emotiu entorn de la possibilitat de canviar el món començant per com ens comportem amb les persones que tenim al voltant”

La Guia Didàctica 2024, a més del conte L’Invisible, obra de l’escriptor Josep Antoni Fluixà, amb il·lustracions de la seua filla, l’artista plàstica Alba Fluixà, inclou un poema de Fina Girbés i una part elaborada amb pictogrames, gràcies a la col·laboració i assessorament de l’associació de Pares de l’Autisme de Sueca (APASU), en la qual s’expliquen les diferents escenes de la tradicional estoreta velleta, una falla creada pels usuaris de la Fundació SASM.

La guia ofereix també a les persones invidents la possibilitat d’escoltar el contingut a través d’un àudio al qual es pot accedir mitjançant un codi QR. Finalment, la publicació aporta contingut didàctic per als escolars, elaborat per la professora María Vázquez, amb activitats variades destinades, especialment, a escolars de segon i tercer cicle de Primària, “la nostra pretensió és motivar-los per a la lectura. Les activitats busquen, a més, millorar la comprensió lectora, l’ampliació de vocabulari i que aprenguen més coses sobre la fauna i la flora del nostre entorn. I, aprofitant el contingut del conte, es busca també tractar temes transversals, com ara la igualtat, la inclusió i els objectius del desenvolupament sostenible”. 

La Fallera Major Infantil de Sueca i el regidor d’Educació seran els encarregats de repartir la Guia Didàctica 2024 pels centres escolars de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes.

Més llegits