IniciSUECAL'addicció excessiva al mòbil i el reconeixement de fake news centra un taller...

L’addicció excessiva al mòbil i el reconeixement de fake news centra un taller destinat als més joves

“Es tracta d’un problema estructural de la nostra societat actual”, indica la regidora de Joventut Roser Viñoles

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Joventut, ha oferit a l’alumnat del municipi uns tallers impartits per l’ONG Cibervoluntarios, en el Casal Jove, amb la finalitat d’ajudar-lo a realitzar un bon ús de les noves tecnologies. «Vivim en una era digital on l’accés a la tecnologia és constant i, encara que oferix moltes oportunitats, també pot portar a un ús excessiu, i indegut, que perjudica el nostre benestar emocional i social», ha explicat la regidora de Joventut, Roser Viñoles, qui ha assenyalat que, a través dels tallers, s’ha treballat amb els i les joves perquè desenvolupen habilitats d’autocontrol i consciència sobre el temps que passen connectats, així com del contingut fake que inunda les xarxes socials. «Des de l’Ajuntament, creiem fermament que esta formació ha d’estendre’s a totes les generacions, ja que és un problema estructural de la nostra societat actual. La prevenció suposa un repte col·lectiu que requerix el compromís de famílies, personal educador i de la comunitat en general», ha indicat Viñoles, qui proposa la creació d’espais de diàleg i reflexió que ajuden a trobar un equilibri saludable entre l’ús de la tecnologia i internet i les relacions interpersonals. 

El primer dels tallers, titulat des(CONNECTA), ha servit per a explicar als i les menors algunes de les conductes indicatives d’una addicció excessiva a l’ús del telèfon mòbil, com per exemple, la nomofobia, que consistix a mirar-lo constantment per a comprovar si s’ha rebut algun missatge nou; no voler acudir a cap lloc que no dispose de cobertura; o no apagar el telèfon en cap moment, ni en cap circumstància; entre altres. Una altra de les conductes tractades ha sigut la denominada vamping o la necessitat de seguir connectats a l’hora de dormir, provocant fatiga i falta de concentració; o la denominada phubbing, que consistix a no parar atenció a les persones del nostre entorn per estar pendent en tot moment del mòbil, ordinador o tablet. 

El segon dels tallers que s’ha oferit, amb el títol Verifica2, ha tingut com a objectiu oferir a la joventut ferramentes eficaces per a lluitar contra la desinformació, conscienciant i educant amb la finalitat de frenar la viralització de continguts falsos. Per a contribuir a esta tasca, el curs ha oferit una sèrie de pautes molt bàsiques que poden ajudar els i les participants a aprendre a qüestionar-se la informació que reben i a verificar-la abans de compartir-la.

spot_img
spot_img

Més llegits

Esta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Fent click en el botó Aceptar acceptes l\'ús d\'estes tecnologies.    Más información
Privacidad