IniciSUECALa recaptació de la subhasta de les replaces disminueix un més d’un...

La recaptació de la subhasta de les replaces disminueix un més d’un 10%

Dos llocs superen la barrera dels 10.000 euros: la 10 de les noves de la Corretjola (12.500 euros) i la 17 de les noves de l’Illa (11.000 euros)

La recaptació de la subhasta de les replaces per a la caça d’aus aquàtiques en el vedat de Sueca per a la temporada 2023-2024 va experimentar un descens del 10,31% respecte a l’any passat. Els aficionats van licitar fins als 135.700 euros pels prop de 60 de llocs en lliça. Això dóna un resultat absolut de 15.600 euros menys que en 2022, quan es va arribar a la xifra de 151.300 euros.

L’acte, celebrat al Centre Municipal Bernat i Baldoví, va tindre lloc el passat 9 d’octubre i va reunir a desenes de persones interessades en aconsegur algun dels llocs on es desenvoluparà la pràctica cinegètica al terme de Sueca. La jornada va estar presidida per l’alcalde, Dimas Vázquez, i junt amb ell van comparéixer també diferents representants de la resta d’entitats que formen part de la Junta de Tirades local. Una vegada més, el primer edil va insistir en el benefici social que reporta l’activitat al municipi de Sueca, atés que tot el recaptat en esta tradicional cita es destina a la contractació temporal de personal de guàrdia de portes de tirades i a la millora dels camins agrícoles i infraestructures agràries. La subhasta es va tornar a dur a terme a la manera tradicional i al micròfon va tornar a estar Fernando Latorre.

En esta ocasió, la replaça més cotitzada fou la 10 de les noves de la Corretjola (denominada El Patoco) amb 12.500 euros, seguida per la 17 de les noves de la partida de l’Illa (El racó de Munyós-els perelloners) amb 11.000 euros. Estes dues replaces van ser les úniques que van superar la xifra dels 10.000 euros en la subhasta. Cal remarcar que la primera va tindre un augment de 2.500 euros, mentre que la segona el va tindre de 4.000 euros respecte a l’any 2022. Prop d’eixa xifra (9.200 euros) va quedar l’adjudicació del lloc 39 de les noves de la partida de la Loteria (casa Alinyo). Altres replaces que van sumar xifres considerables van ser la 16 de les noves de l’Illa (L’amarguet-els piulets)amb 7.300 euros i la 21 de les noves del Malvinar (Els pesebrets) amb 7.100 euros.

Un moment de la subhasta. AJ. DE SUECA

Tancament del vedat

L’Ajuntament de Sueca, a través de la regidoria responsable del Consell Agrari, va anunciar el tancament del perímetre del vedat per a la temporada de caça d’aus aquàtiques i, per tant, durant les pròximes setmanes es prohibirà l’accés. La primera de les jornades es farà el 25 de novembre i l’última, el dia 11 de febrer de 2024. Les altres tirades restants seran els dissabtes 2,9, 16, 23 i 30 de desembre i, ja l’any que ve, els dissabtes 6 i 13 de gener. En acabar serà el torn de la setmana de càbiles, que en esta ocasió serà del 15 al 19 de gener. 

Com ve sent habitual, les persones interessades en l’observació d’aus han de saber que, tant des del Club de Caçadors com des de la Junta de Tirades i el propi Ajuntament, se’ls facilitarà tota la informació que necessiten sobre aquells punts concrets on l’observació es puga realitzar de manera segura.

Més llegits