IniciSUECALa borrasca Ciarán colpeja Sueca

La borrasca Ciarán colpeja Sueca

El vent, amb ratxes de fins a 98 km/h, torna a deixar danys en mobiliari, jardins i instal·lacions esportives en Sueca, El Perelló i el Mareny de Barraquetes

Dos setmanes després de sofrir l’últim temporal de vent a Sueca, El Perelló i el Mareny de Barraquetes, la borrasca Ciarán va arribar per a tornar a deixar danys en mobiliaris, jardins i instal·lacions esportives. La vesprada de dijous 2 de novembre va ser la més complicada i moltes van ser les intervencions que van haver-se de fer per part de la Policia Local i els operaris d’Aigües de Sueca. Al municipi suecà es van a tornar a presenciar caigudes de branques i arbres enfront dels jutjats, en la ronda del Cabanyal, així com en la zona marítima, on al Mareny Blau una palmera va caure a la carretera sense haver de lamentar cap dany personal. També a l’Assut, al Bosc de la Ribera i a la Senda de les Vaques es van patir desperfectes en l’arbratge, amb branques caigudes i arbres arrancats d’arrel.

Els agents de la Policia Local van haver d’acudir a més de 40 intervencions, en la seua major part relacionades amb incidències produïdes pel fort vent, despreniments de cornises, caigudes de grans branques d’arbres, trencaments de portes metàl·liques i tendals, fins i tot va ser necessari tallar la N-332 al seu pas per la localitat.

El Mareny de Barraquetes va registrar ratxes de vent de 98 km/h durant el matí de divendres. A Sueca, el portal Meteosueca va marcar una màxima de 81 km/h durant la vesprada de dijous. Per la seua banda, el portal Avamet va registrar una ratxa màxima de 72,4 km/h en l’estació situada en el centre del municipi, la màxima del que va de 2023.

L’Ajuntament de Sueca va haver de tancar totes les instal·lacions esportives durant la vesprada de dijous, havent-se de cancel·lar els entrenaments dels clubs que ho fan a l’aire lliure.  També va instar a la ciutadania a no eixir al carrer “si no és precís. El fort vent està provocant la caiguda d’arbres, de branques i d’elements de les façanes i terrats dels edificis”. 

L’avís groc es va allargar fins divendres, on per la vesprada i al tancament d’esta edició, s’esperaven encara ratxes que podrien arribar, segons apuntaren a les xarxes socials de l’Ajuntament de Sueca, fins als 100 km/h.

Durant el matí de divendres, el vent va obligar la suspensió del tradicional mercat.

Més llegits