IniciSUECAEls menors aprenen el funcionament dels coets

Els menors aprenen el funcionament dels coets

La Policia Local i la FVAAC posen en marxa una campanya dirigida als xiquets i xiquetes d’entre 8 i 12 anys sobre prevenció d’accidents i bon ús dels elements pirotècnics

La Policia Local de Sueca, en col·laboració amb la Federació Valenciana d’Associacions d’Amics del Coet (FVAAC) i La Petardería, va oferir en les seues instal·lacions una campanya de formació teòrica i pràctica dirigida a xiquets i xiquetes d’entre 8 i 12 anys sobre la prevenció d’accidents i bon ús d’elements pirotècnics recreatius F1 i F2. “Sueca va ser pionera fa ja 20 anys a oferir este tipus de formació als menors a través de l’Associació Amics del Coet. Enguany hem tornat a reprendre esta iniciativa perquè considerem que és molt important que els xiquets i xiquetes disposen de tota la informació sobre este tema, sàpien quin tipus de material poden tirar i coneguen els perills de la seua manipulació. L’objectiu fonamental és previndre i que la festa no es convertisca en una tragèdia”, va explicar la regidora de Seguretat Ciutadana, Noelia Benedito. 

Des de la Policia Local van assenyalar que la mateixa normativa especifica la importància d’una formació complementària, així com la necessitat d’una autorització per als menors que utilitzen este tipus de material pirotècnic. Al costat dels representants de la FVAAC, l’oficial de la Policia Local encarregat d’impartir la formació, Salvador Estornell, va explicar que l’objectiu de la campanya és previndre a través de la informació teòrica i pràctica, tal com determina el mateix reglament d’articles pirotècnics, “els incidents més habituals es produïxen per la manipulació del material o per fer-lo explotar en llocs que no deuen perquè poden produir incendis. Per això, la nostra pretensió és informar-los que han de fer un ús responsable”. 

Segons va explicart el pirotècnic professional i representant de la FVAAC, Daniel Claver, des de fa alguns anys realitzen este tipus de xarrades, en col·laboració amb la Policia Local de València i, en esta ocasió, amb la de Sueca, “intentem que els menors comprenguen el que poden i no poden fer amb este material. Després, oferim també una classe pràctica. Hem comprovat que este tipus de formació és efectiva i que els xiquets i xiquetes són més conscients de tots els perills que comporta la seua utilització”.

A més de la xarrada teòrica i de la classe pràctica, els menors que van assistir a la formació van rebre el decàleg sobre el bon ús dels focs artificials recreatius, de la FVAAC, així com un fullet informatiu sobre la importància de protegir els ulls, les oïdes i les mans, elaborat per la Creu Roja i el Col·legi d’Òptics Optometristes de la Comunitat Valenciana.

spot_img
spot_img

Més llegits

Esta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Fent click en el botó Aceptar acceptes l\'ús d\'estes tecnologies.    Más información
Privacidad