IniciAltres notíciesEls independents s'uneixen

Els independents s’uneixen

Sueca per Davant participa en el primer encontre de càrrecs electes de partits municipalistes de la Comunitat Valenciana

La formació política independent Sueca per Davant continua fent camí en la política. Els tres representants al consistori sueca, Julián Sáez, Noelia Benedito i Sari Sáez, van acudir este passat dimecres 31 de gener al Palau de la Batlia, seu de la Diputació de València per a formar part d’una declaració d’intencions de cara a les pròximes cites electorals autonòmiques. La posada en escena, amb 120 regidors, denota que el projecte impulsat per Ens Uneix -qui compta amb la vicepresidència en la Diputació de València- pot desembocar en un nou moviment polític valencià que aglutine el municipalisme independent que existeix als ajuntaments valencians.

“Als partits locals sempre se’ns ha intentat menysprear dient que no teníem cap influència ni aliats més enllà del poble, que ningú ens obriria cap porta a València”, va afirmar Julián Sáez, portaveu de Sueca per Davant. “Els qui solien utilitzar eixe argument hauran d’anar inventant-ne un altre. Esta legislatura, amb Ens Uneix a la Diputació de València, els partits locals, independents i municipalistes tenim la nostra pròpia representant en la persona de la vicepresidenta Natàlia Enguix”, va concloure.

Regidors de les tres províncies, fins a 120, van acudir a la convocatòria. Era un dels requisits per a participar en este primer encontre: tindre representació institucional als municipis. Els edils que es van sumar a la cita provenien de 60 pobles de la geografia valenciana. L’objectiu està ben clar: crear una plataforma en la qual puguen compartir sigles sense perdre les pròpies, les que donen identitat a cada projecte local. Això té com a perspectiva l’any 2027 on tractaran d’ampliar l’exemple d’Ens Uneix a la Diputació de València i fer rendibles els vots a les comarques per tindre una major projecció, primerament en l’àmbit provincial i després, a escala autonòmica.

Dos taules van servir com a ponència per a encetar el debat i començar a materialitzar el treball que ha de portar cap a la constitució d’una plataforma compartida per totes les forces municipalistes que vulguen adherir-se al nou projecte. 

Més llegits