IniciSUECAEls centres educatius i la Regidoria d'Esports posen en marxa ‘Esports, Jocs,...

Els centres educatius i la Regidoria d’Esports posen en marxa ‘Esports, Jocs, Escola’

La proposta lúdic-esportiva per al curs 2023/24 implica alumnes de Primària d’onze centres de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes

Un total de 275 xiquets i xiquetes van participar, el matí del passat divendres 17 de novembre, en la primera sessió de ‘Esports, Jocs, Escola’, el nou format de l’Esport Escolar impulsat des dels propis centres educatius juntament amb la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sueca. El trinquet municipal Eusebio i la Pista Esportiva Les Oliveretes van ser els escenaris d’esta primera jornada que va reunir alumnat de sisé de Primària.

“Des del primer moment hem trobat una predisposició total per part del professorat d’Educació Física de tots els centres de Primària, inclosos els de les entitats locals menors. Entre tots hem donat un nou format a l’Esport Escolar, hem plantejat un calendari d’activitats i, hui, en la primera sessió en el trinquet i Les Oliveretes, al voltant de 300 xiquets i xiquetes s’ho han passat genial recuperant jocs tradicionals”, va assenyalar el primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Julián Sáez.

‘Esports, Jocs, Escola’ ha aconseguit implicar en este curs 2023-24 a onze centres: Col·legi Nostra Senyora de Fàtima, CEIP Carrasquer, CEIP Cervantes, CEE Miquel Burguera, Col·legi L’Encarnació, Col·legi Uniana, Escola Jardí de l’Ateneu, Col·legi Luis Vives, CEIP Mareny de Barraquetes, CEIP El Perelló i Col·legi María Auxiliadora.

Durant tot el matí, l’alumnat va recuperar jocs tradicionals com ara les carreres de sacs, el mocadoret, ‘peus quets’ o el salt a la corda, entre molts altres. “La intenció d’estes jornades és que els i les joves practiquen diversos esports i jocs, alguns, fins i tot, desconeguts per a ells. Al llarg del curs tenim previst fer una sessió intergeneracional perquè els joves puguen compartir espai amb els majors. També farem eixides amb bicicleta, descobrirem esports que es practiquen en les pistes de skate i de pumptrack, els acostarem a la pilota valenciana, etcètera”, va avançar Sáez.

‘Esports, Jocs, Escola’ està dissenyat per a oferir una jornada de convivència esportiva un divendres al mes. “El principal objectiu és fomentar la participació sana i el companyerisme amb la resta de col·legis del municipi, promovent valors com el respecte, la disciplina, la responsabilitat i la superació personal. Dur a terme estes jornades amb tants joves suposa un repte per al professorat i per a la Regidoria d’Esports. Confiem en treure endavant este desafiament treballant com un equip, col·laborant i comunicant-nos”, va finalitzar Sáez.

Més llegits