IniciSUECAEls agents de la Policia Local cobraran els reforços que els deuen...

Els agents de la Policia Local cobraran els reforços que els deuen en breu

Un ple extraordinari celebrat el divendres 26 de gener serveix per a aprovar una despesa extraordinaria que suma la quantitat de 270.000 euros

Un ple extraordinari celebrat el passat divendres 26 de gener va servir per a aprovar una modificació de crèdits per a poder fer front a 270.000 euros en concepte de pagaments per treballs extraordinaris realitzats durant 2023 per funcionaris del consistori suecà. Una de les plantilles més afectades és la de la Policia Local, qui va centrar bona part del debat en l’hemicicle. Compromís per Sueca va criticar al govern local per deure eixa suma elevada als agents de la Policia Local i a altres empleats de l’Ajuntament. La portaveu dels nacionalistes, Pilar Moncho, va criticar que “hi ha treballadors als quals se’ls deu fins a 9 mil euros, mentre que l’equip de govern no ha dubtat a pujar-se els sous esta legislatura”. La nacionalista va explicar que l’actual regidora responsable va prendre possessió del seu càrrec al juliol, “però l’alcalde és el mateix que en l’anterior legislatura”, assenyalant al socialista Dimas Vázquez i culpant-lo directament d’haver arribat a esta situació.

“Un alcalde delega tasques en els regidors i confia que faça els seus deures i la seua gestió de la millor manera possible. Un alcalde no pot estar pendent de si una persona fa una hora extra o un reforç, això és competència del regidor responsable”, va indicar Dimas Vázquez.

“Quan vaig entrar a dur la regidoria ja feia tres mesos que no es cobraven els reforços”, va apuntar Noelia Benedito, actual responsable de l’àrea i successora de Carlos Ramírez en el càrrec. “En juliol i agost es va incrementar els reforços per la falta d’efectius de la plantilla i de les necessitats de la població”, segons Benedito, qui va assenyalar que a partir d’ara “es faran reforços d’una manera objectiva, consensuada amb totes les parts implicades”.

Així les coses, el ple va aprovar la modificació de crèdit necessària per a pagar els 270 mil euros que es deuen als empleats públics pels treballs extraordinaris fets des de març de 2023.

Subvencions

D’altra banda, Moncho també va denunciar que, en l’últim mes de 2023, l’Ajuntament ha hagut de renunciar a 300 mil euros en subvencions per no haver justificat eixes ajudes. “El que demostra una vegada més que el govern més car de la història de Sueca és això, car, però no eficient”, en la seua opinió.

Més llegits