IniciOpinióEl Rècord Guiness està a Sueca

El Rècord Guiness està a Sueca

OPINIÓ · Associació Cultural Amics del Coet

L’Associació Cultural Amics del Coet i Ricardo Caballer, mestre coeter de l’empresa RICASA, amb el suport de l’Ajuntament de Sueca, volen enviar este comunicat per a mostrar el seu malestar davant part del contingut d’un programa del canal públic autonòmic emés el passat 10 de novembre. En este, es va realitzar una entrevista a un representant de la pirotècnia Crespo a la qual s’atribueix, junt a la població d’Alzira, el RÈCORD GUINNESS de la traca més llarga disparada en línia.

Desconeixem els motius pels quals es va faltar a la veritat, ja que esta afirmació és totalment falsa. Ens hauria agradat que s’haguera realitzat una labor d’investigació i contrastació de dades. En el mateix programa no es va mostrar ni una sola imatge que avalara el que s’estava dient (de la traca cremant-se, per exemple), perquè els organitzadors i el coeter saben que no va eixir bé el dispar. Tampoc van ensenyar imatges del certificat del Rècord Guinness, perquè no se’ls ha reconegut oficialment cap rècord.

Ens agradaria que, d’una vegada, es deixara d’enganyar a la gent amb afirmacions falses. No per contar-la moltes vegades es convertirà en veritat. Si és cert el que diuen, els emplacem al fet que ensenyen el certificat del Rècord Guinness, el mateix que tenim a Sueca, on sí que podem presumir d’haver-ho aconseguit, i amb proves.

Si realment tenen eixe certificat, nosaltres serem els primers a felicitar-los. Mentre no ho ensenyen, el RÈCORD és d’Amics del Coet, de Ricardo Caballer i de tot el poble de Sueca que aquell 19 d’octubre de 2002, vam celebrar una gran festa per a commemorar el 50 aniversari de la coronació de la nostra patrona, la Mare de Déu de Sales.

Associació Cultural Amics del Coet

Més llegits