IniciSUECAEl Concurs de Paella, present en la fira culinària Alicante Gastronómica

El Concurs de Paella, present en la fira culinària Alicante Gastronómica

El restaurant suecà Sequial 20, actual guanyador del certamen, farà un showcooking i una demostració amb la recepta oficial

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca serà present des de hui, i fins dilluns que ve 2 d’octubre, en la prestigiosa fira culinària Alicante Gastronómica, una cita ineludible per a tots els amants de la bona cuina que compleix la seua cinquena edició i que ha sigut batejada com ‘la gran festa anual dels sabors’. La regidora responsable del certamen suecà, Manoli Egea, ha assenyalat que “la nostra labor és donar a conéixer el Concurs dia a dia, no sols en el moment de la seua celebració. Quan s’acaba una edició, ja comencem a treballar en la següent. La nostra pretensió és que es conega encara més la recepta del nostre plat, un dels més reconeguts a tot el món, i allí estarem en els nombrosos esdeveniments gastronòmics en els quals ens reclamen, la qual cosa diu molt del prestigi del nostre certamen”

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha apel·lat a la importància de la història del Concurs i com ha anat millorant, any rere any, “basant-nos sempre en el valuosíssim llegat que ens van deixar els nostres avantpassats perquè cuidem el nostre plat per antonomàsia. Per al nostre ajuntament, i tot el que envolta al Concurs, és una gran satisfacció poder participar en este tipus d’esdeveniments, com a certamen gastronòmic degà, i en esta línia continuarem treballant, establint nexes d’unió amb tots ells”. Per la seua part, el director del Concurs, Tony Landete, ha explicat que sempre que siga requerida la presència del certamen, “allí estarem per a mostrar les excel·lències del nostre plat més internacional i com es cuina l’autèntica paella valenciana, segons la nostra recepta. És un plaer contribuir a donar-li encara més visibilitat al Concurs, el més antic de quants se celebren, amb 62 anys d’història”. Landete ha volgut agrair també l’interés mostrat pels organitzadors i pels visitants “que ens transmeten, allà on anem, el seu interés i estima cap al nostre plat, el qual podran comprovar en esta fira com es cuina en directe”. 

El programa d’Alicante Gastronómica inclou hui divendres, en l’escenari de la Diputació, des de les 12 fins a les 14 hores, un showcooking a càrrec del coordinador gastronòmic del Concurs, Adolfo Cuquerella, qui cuinarà en directe la recepta del certamen suecà perquè tots els assistents coneguen millor els seus ingredients i puguen realitzar degustacions. Per a hui divendres també i dilluns que ve, en l’estand de Concursos, el Restaurant Arrosseria Cullasiete, participant de la 62 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, serà present cuinant i promocionant l’autèntica recepta de paella valenciana del certamen suecà.

El dissabte 30, en el mateix estand de Concursos, el programa de la fira inclou la presència del Restaurant Galiana, guanyador del premi a la millor paella cuinada per participant local en l’última edició del Concurs, qui també oferirà una demostració de com es cuina la paella del certamen. I ja el diumenge 1 d’octubre, en l’escenari central Costa Blanca, de 14 a 15.30 hores, tindrà lloc el showcooking oferit pel flamant guanyador del premi a la ‘millor paella del món’ en l’última edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, el Restaurant Sequial 20. Així mateix, durant el diumenge, a l’Illa de les Tapes, situada en l’estand de Concursos, estarà el Restaurant Sequial 20 cuinant racions de la paella del Concurs per a tots els visitants que vulguen acudir a provar-la per un mòdic preu. 

Durant estes jornades, Alicante Gastronómica comptarà amb la presència de famosos xefs Estrellas Michelin i Soles Repsol, com ara el mestre pastisser Paco Torreblanca. El certamen alberga més de 250 expositors i 180 ponènci

Més llegits