IniciCulturaEl CIM desvela la seua imatge i algunes novetats per a la...

El CIM desvela la seua imatge i algunes novetats per a la seua XI edició

El CIM Sueca, també conegut com a Festival Internacional de Cinema de Merda de Sueca, un dels pioners i més estúpids referents en la seua categoria, ha avançat el que serà la seua imatge per a l’edició d’enguany. 

Autors del cartell. CIM

El cartell, obra dels artistes multidisciplinaris Teresa Llàcer Viel i Hèctor Ferrández Motos ret homenatge a les Kaiju-ega, les pel·lícules de monstres japoneses. “Presenta un cranc mutant de la Gola del Mareny (animal nacional del Mareny de Barraquetes) atacant una desprevinguda banyista a la Platja del Rei o a Bega de Mar (el lloc exacte, segons els creadors, no està clar), i no falta tampoc la referència als àliens que tots els anys visiten les costes suecanes”.

Amb un to irònic i humorístic, com sempre s’han caracteritzat, asseguren que “el cartell del CIM sempre sol competir amb el de la Mostra Internacional de MIM en la difícil tasca de ser el pitjor cartell de l’any. Tal competició sol ser molt aferrissada atesa la baixa qualitat gràfica (i també en general) del certamen dedicat al teatre gestual. Com és tradicional, esta rivalitat ha quedat reflectida al cartell amb una menció que només els més avesats observadors sabran detectar”, indicaren.

El CIM va revelar també el que serà el seu leitmotiv d’enguany. Com es pot llegir en el propi cartell. es tracta de ‘Me cague en la puta mare, quina figa més regran’. Amb este rotund i descriptiu lema el festival vol homenatjar a totes les mares valencianes que, pel motiu que fora, “tinguen una vagina de mida no normativa, amb el que es volen reivindicar els cossos reals en este món d’aparences, retocs i filtres”. Així, en el lema d’enguany també hi ha una excusa literària, “donat que es fa referència a una cançó de Toni de l’Hostal basada en una tornada anònima popular d’una cançoneta que Concha Piquer cantava en petit comité, basada en una cançó de Manuel Penella, basada en El Virgo de Visanteta. Per tant en darrera instància s’està homenatjant l’obra del també suecà i referent del CIM, Josep Bernat i Baldoví, dramaturg conegut com el Molière valencià”, afirmen.

L’edició d’enguany serà la que fa onze d’este festival suecà dedicat al cinema de sèrie B, trash, gore, underground i en general qualsevol parida feta malament i sense pressupost. L’organització ha avançat un nou rècord de participació, amb vora quatre mil obres participants i un centenar d’audiovisuals seleccionats de diferents nacionalitats entre els quals hi haurà una dotzena de llargmetratges amb estrenes internacionals. El festival d’enguany comptarà amb cinc dies de projeccions, del 25 al 29 de setembre, que es podran gaudir i patir -a parts iguals- al Centre Municipal Bernat i Baldoví (antic Cine Lido).

Més novetats

Una altra destacada novetat d’enguany és que el festival hostejarà i hostatjarà dos capítols del pòdcast Xusma Deluxe, “l’únic pòdcast que hi ha actualment a tot el territori valencià i també únic referent de l’humor suficientment punky com per a que no el programen en À Punt però no el bastant punky per a ser Kalebarraka”.

Un emotiu detall d’enguany serà l’homenatge que se li retrà a Roger Corman, el famós productor i director de cinema de culte. “La celebritat tenia previst assistir al festival però finalment no podrà fer-ho per haver mort a sa casa de Santa Mònica este mes de maig, descansa en pau Ron!”, van concloure.

spot_img

Més llegits

Esta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Fent click en el botó Aceptar acceptes l\'ús d\'estes tecnologies.    Más información
Privacidad