IniciSUECASueca per Davant posa en valor l’exemplaritat de la ciutadania

Sueca per Davant posa en valor l’exemplaritat de la ciutadania

Els suecans Vicent Llinares ‘El Percalero’, Josep Díaz i la xiqueta Mara Viel reben les distincions en la primera edició del Sopar de Fi d’any

Sueca per Davant, l’agrupació política independent de Sueca, va posar en valor l’exemplaritat de la ciutadania local amb la creació d’uns reconeixements propis que, en esta primera edició, van distingir a dos suecans i una suecana. En el transcurs del Sopar de Fi d’Any de la formació, celebrat el passat 29 de desembre a un restaurant de Sueca, l’únic partit exclusivament local de la ciutat va distingir a Vicent Llinares ‘El Percalero’, Josep Díaz i la xiqueta Mara Viel.

Amb esta iniciativa volem donar la visibilitat que creguem que es mereixen una sèrie de suecans i suecanes que durant la seua vida -llarga o curta segons els casos- han demostrat un comportament digne de menció. Els guardons ‘Exemplaritat’ de Sueca per Davant pretenen precisament agrair a estes persones la seua humil contribució al desenvolupament de la nostra ciutat i deixar ben palés el nostre agraïment cap a ells”, va destacar el president de Sueca per Davant, Julián Sáez. “En alguns casos estarem parlant de suecans o suecanes més bé anònims, que no estan gens acostumats a estes distincions. En altres pot ser que tinguen una mica més de notorietat. Siga com siga, el que volem és dir-los ‘Gràcies’ per ser com sou, per la vostra exemplaritat i per posar per davant valors amb els quals ens sentim plenament identificats”, segons Sáez.

Vicent Llinares, conegut com ‘El Percal’ o ‘El Percalero’, va ser un destacat pilot de motociclisme en la seua joventut i compta amb nombrosos campionats a les seues vitrines. No obstant això, el reconeixent està avalat per altres raons. “Més que les carreres i els campionats que haja pogut guanyar de jove, que han sigut molts, el que volem posar en valor és la seua vessant humana. Vicent sempre ha sigut una persona amb un cor immens i ara, als 70 anys, no va a canviar“, va assenyalar Julián Sáez abans de lliurar-li el reconeixement.

El segon homenatjat de la nit va ser el suecà Josep Díaz, actual responsable de Creu Roja a Sueca, persona que ha dedicat i continua dedicant tota la seua vida a ajudar a les persones més necessitades. “Josep no ha tingut una vida fàcil. Però és tan intel·ligent i tan valent que tot el dolor que ha patit, en lloc d’enquistar-lo dins del seu cor, ha fet l’efecte contrari, l’ha omplit de tant d’amor que des d’aleshores l’ha hagut de repartir entre totes les persones amb que s’ha creuat”, va dir Sari Sáez.

Per últim, la xiqueta Mara Viel, de només 10 anys, va rebre el reconeixement ‘Exemplaritat’ per la bondadosa acció realitzada juntament amb tres amiguetes l’estiu passat. La iniciativa solidària que va protagonitzar Mara i les altres tres xiquetes -dos de Càrcer i una de València- es va viralitzar, fent-se ressò mitjans de comunicació de tot arreu. Les xiquetes es van proposar arreplegar diners per a l’àrea de Pediatria de l’Hospital de la Ribera fent elles mateixa polseretes, anellets, clauers i moltes coses més que van vendre en el passeig marítim del Perelló durant tres dies. El resultat foren vora 800 euros recaptats. “Mara és una persona menuda que ha fet el gest més gran que es podia esperar d’una xiqueta de la seua edat. Ella i les seues amigues han donat un gran exemple i ens fan creure amb valors com la solidaritat, la humilitat i l’altruisme i, sobretot, en els joves que són el futur de la societat”, en paraules de Noelia Benedito.

Més llegits