IniciEsportsSueca continua lluitant contra l'estigma

Sueca continua lluitant contra l’estigma

L’alumnat de 2n i 4t d’ESO de L’Encarnació participa en una jornada esportiva i lúdica amb persones amb problemes de salut mental

L’Estadi Municipal Antonio Puchades ha acollit la V Jornada ‘Junts contra l’estigma’, una iniciativa de l’Associació de Familiars i Persones amb Malaltia Mental de la Ribera Baixa (AFEM RB) que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca, a través de les regidories d’Acció Social i Esports. La Jornada, dirigida a la població en general, ha comptat enguany amb la participació de l’alumnat de 2n i 4t d’ESO del col·legi L’Encarnació, del cicle d’Integració Social de l’Institut Joan Fuster i d’usuaris de diferents recursos que treballen per a la rehabilitació de persones amb malaltia mental.

“Esta activitat forma part del Programa de Reducció de l’Estigma en Salut Mental i Diversitat Funcional, que coordina la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament, va dirigida a la població escolar de Sueca i té com a objectiu promoure la salut mental i erradicar l’estigma des d’un entorn comunitari, educatiu i sanitari. La jornada és lúdica i esportiva, i la pretensió és trencar barreres sobre la salut mental i promoure estils de vida saludables mitjançant activitats esportives que contribuïxen a la interacció entre tots els participants”, ha assenyalat Carolina Martí, psicòloga d’AFEM RB. El primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Julián Sáez, ha mostrat el seu suport a tota aquella acció que contribuïsca a afavorir la participació de les persones amb problemes de salut mental, “especialment si es tracta d’una activitat física comunitària com esta, integradora i normalitzadora, que contribuïsca a reduir l’estigma en la societat. Des de la Regidoria d’Esports, sempre ens tindran al seu costat”.

La regidora d’Acció Social, Manoli Egea, ha mostrat també tot el seu suport a este tipus d’iniciatives, “que formen part del Programa de Reducció de l’Estigma en Salut Mental i Diversitat Funcional coordinat per la Regidoria. Es tracta d’una jornada molt profitosa en la qual, tant els usuaris d’estos recursos com l’alumnat de Sueca, poden compartir activitats esportives, interactuar i relacionar-se, la millor manera de combatre l’estigma cap a les persones amb algun tipus de trastorn mental”

La Jornada ha finalitzat amb un lliurament de trofeus als millors en cada modalitat esportiva.

spot_img
spot_img

Més llegits

Esta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Fent click en el botó Aceptar acceptes l\'ús d\'estes tecnologies.    Más información
Privacidad