IniciSUECALa Diputació es compromet a promoure la diversitat als pobles més xicotets

La Diputació es compromet a promoure la diversitat als pobles més xicotets

La vicepresidenta primera, Natàlia Enguix, assegura que “la lluita per la igualtat és de tots els demòcrates” i defensa “no polititzar als col·lectius”

Mentre a Sueca es commemora el Dia de l’Orgull LGTBIQ+ amb un programa d’actes que s’allargarà fins al 30 de juny, la Diputació de València s’ha compromés a “treballar intensament per a afavorir que les poblacions més xicotetes, on pot haver-hi una falta d’activitats per a promoure la diversitat, tinguen els recursos necessaris per a fer-ho”. És el que recull la moció aprovada amb el suport de tots els grups a excepció de Vox.

A més, en esta iniciativa presentada per Ens Uneix, la Diputació “reitera el seu suport a la diversitat sexual en tots els seus aspectes i es proposa dur a terme accions per a denunciar la lgtbifobia, així com reivindicar una província orgullosa de la seua diversitat”. Igualment, s’ha acordat “defensar una educació per a la tolerància basada en la igualtat, laïcisme i qualitat que permeta a la joventut formar-se cap a una societat democràtica i de dret”.

De fet, la vicepresidenta primera, Natàlia Enguix, va assegurar que “la lluita per la igualtat és de tots els demòcrates”. “No s’ha de polititzar als col·lectius, sinó buscar la unitat i el consens”, va destacar. En este sentit, va lamentar que PSPV i Compromís hagen portat al ple una altra moció, també sobre LGTBI, que va ser rebutjada, en la qual van fer referència a “conflictes esdevinguts en altres institucions i que res tenen a veure amb la Diputació”. “Ací tenim una bona relació amb el col·lectiu, no existix cap malestar i treballem per la igualtat, en el ple passat vam aprovar 350.000 euros perquè els ajuntaments els destinen a diversitat”, va recordar.

Per part seua, el diputat del PSPV i alcalde de Cullera, Jordi Mayor, va defensar la seua iniciativa com a resposta a “els fets diferents que s’han produït en el nostre territori per primera vegada i que provocaran una celebració de l’orgull diferent”. En la mateixa línia, es va pronunciar la portaveu de Compromís, Dolors Gimeno, qui va assegurar que la moció aprovada “es queda molt curta”. “Enguany més que mai és necessari el reconeixement al col·lectiu; l’orgull no és una festa, és el manteniment dels drets assolits durant anys”.

Per part de Vox, el seu portaveu, Sergio Pastor, va asseverar que el seu partit “respecta totes les persones”. “Demanem espais públics neutrals, administracions per a tots, la constitució ja deixa ben clar que tots som iguals davant l’administració”, va esgrimir. 

spot_img
spot_img

Més llegits

Esta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Fent click en el botó Aceptar acceptes l\'ús d\'estes tecnologies.    Más información
Privacidad