Divendres, 31 març, 2023
IniciAltres notíciesXavier Campillo presenta el vocabulari ‘Lèxic d’Abellar’ elaborat per a Fivamel

Xavier Campillo presenta el vocabulari ‘Lèxic d’Abellar’ elaborat per a Fivamel

Portada del vocabulari de Xavier Campillo.

Una setmana abans de la celebració de la Fira Valenciana de la Mel (Fivamel) a Montroi, l’edifici Veles e Vents de La Marina de València va acollir la 25a edició del Concurs de Mels. Allí va estar el suecà Xavier Campillo Marqués, qui va elaborar amb motiu del 25 aniversari de Fivamel un recull de paraules relacionades amb la mel que va anomenar Lèxic d’Abellar.  El treball d’investigació va ser elaborat pel seu autor durant molts mesos. En Lèxic d’Abellar es poden consultar des dels noms dels utensilis utilitzats pels apicultors fins a les malalties que poden patir les abelles, passant per les diverses nomenclatures que poden tindre estos insectes, considerats els éssers vius més importants del planeta per la seua funció pol·linitzadora, sobretot.

La Fira Valenciana de la Mel (Fivamel) se celebra a Montroi el cap de setmana de l’11 al 13 de novembre. Com sol ser habitual, molts suecans i suecanes aprofiten este esdeveniment per a desplaçar-se a la localitat riberenca i tastar i comprar productes que compten amb la mel com a ingredient principal. A les diferents varietats d’este aliment (milflors, romer, taronger…) se sumen en els diferents expositors altres dolços com els torrons o altres ingredients com el pròpoli, la gelea reial, el pol·len o els caramels de mel.

Amb Xavier Campillo va estar el director de Fivamel, el també Sueca Carles Galletero, així com el diputat de Turisme, Jordi Mayor, i l’alcalde de Montroi, Antonio Carrascosa.

Es pot consultar Lèxic d’Abellar en este enllaç.

Més llegits