IniciSUECAVicent Baldoví renuncia a l’acta de regidor “per una llei d’incompatibilitat”

Vicent Baldoví renuncia a l’acta de regidor “per una llei d’incompatibilitat”

Qui fora cap de cartell en les eleccions municipals del passat 28 de maig per Compromís per Sueca critica que es forme “un govern de conveniència”

El candidat a l’alcaldia de Compromís per Sueca, Vicent Baldoví, ja ha renunciat a l’acta de regidor. Qui fora la cara més visible dels cartells de la formació política nacionalista el passat 28 de maig va assegurar en un comunicat que li hauria agradat “estar al capdavant d’esta oposició i fer una gran tasca per tota aquella gent que ens ha donat la seua confiança, però malauradament hi ha una llei d’incompatibilitat, que no s’entén, que impedeix que puga estar de regidor a l’oposició i treballar de funcionari al mateix Ajuntament. Per esta qüestió he renunciat a la meua acta de regidor, donant pas al següent de la llista i que ens permetrà continuar amb la mateixa força i les mateixes ganes d’afrontar els pròxims quatre anys”

El fins ara portaveu de Compromís -que va aconseguir set regidors amb els 4.151 vots recollits- va indicar que el seu partit va obtenir un “molt bon resultat. M’haguera agradat ser alcalde del meu poble. El resultat no ha sigut suficient per a formar govern. El PSOE, amb tan sols 500 vots més que nosaltres, ha aconseguit un regidor més i ha decidit fer de nou un pacte per formar un govern de conveniència”. Baldoví va criticar la manera de fer les coses del partit socialista: “Després de passar quasi dos setmanes del dia de les eleccions i dir que ha parlat amb totes les formacions polítiques que han aconseguit representació a l’Ajuntament de Sueca, encara no s’han posat en contacte en cap de les persones responsables de Compromís per dir-nos quina és “la nostra participació” en eixe govern. Entenem que no ho faça i quasi és preferible quan fa quatre anys, amb 8 regidors de Compromís i ser la força més votada, només ens va donar la competència de promoció lingüística. Ara han anunciat el pacte amb Sueca per Davant, un pacte lícit que farà de nou alcalde a Dimas Vázquez quatre anys més”.

El candidat a l’alcaldia va felicitar el nou govern i va apuntar “estar preparats. Estem segurs que anem a fer una bona oposició per intentar millorar els resultats les pròximes eleccions i aconseguir de nou estar al govern de Sueca”

Una porta oberta

De la mateixa manera, Baldoví va donar les gràcies “a la meua família, a tota la gent que em va animar a encapçalar esta fantàstica llista de Compromís per a aconseguir l’alcaldia, a tots els meus companys i companyes que han treballat i seguiran treballant per dur este projecte endavant, a tots els suecans i les suecanes que han confiat amb nosaltres i ens encoratgen i fan que ens mantenim encara ben vius”, en el comunicat. Un escrit que tancava deixant la porta oberta a tornar una altra vegada a la primera línia de la política local: “No és un adéu, qui sap què passarà… què passarà demà”, va assenyalar.

Amb la renúncia de Baldoví, Pilar Moncho -número 2 de la llista- torna a encapçalar el grup nacionalista en l’oposició de l’hemicicle. El lloc que deixa vacant el candidat a l’alcaldia l’ocuparà en els plenaris el número 8 de la llista, Alfredo Planells, qui ja sap què és ser regidor.

Més llegits