Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciEl PerellóUn tribunal condemna al Perelló a pagar un total de 13.606 euros...

Un tribunal condemna al Perelló a pagar un total de 13.606 euros a la SGAE

Un jutjat del mercantil falla contra l’Ajuntament de l’EATIM i haurà d’abonar una alta quantitat per la música que s’ha escoltat als carrers entre 2012 i 2021

Un jutjat del mercantil ha sentenciat a l’Ajuntament del Perelló a pagar els 13.606,33 € que la SGAE reclama entre 2012 i 2021 de les Festes del Carme, Festes Patronals, desfilades de l’Agrupació Musical o Moros i Cristians.

El Govern del Perelló considera un impost injust amb un únic afany recaptatori, encara que es respecta la decisió de la justícia i s’està estudiant recórrer la sentència, ja que esta no és ferma i admet recurs.

Un dels actes festius celebrats al Perelló on sona la música. AJ. DEL PERELLÓ

En este sentit, l’Ajuntament del Perelló viu un litigi des de fa més d’una dècada, concretament des de 2012, amb la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) pel pagament de drets d’autor de música. És una situació que es porta defensant amb els tres últims alcaldes que ha tingut el municipi, i que consideren “injusta, ja que la SGAE pretén cobrar dos vegades pels mateixos conceptes. Per exemple, la societat musical del Perelló paga els seus drets d’autor, però es pretén que el consistori també els abone; igual succeeix amb les orquestres i espectacles que es contracten en festes, les empreses de les quals paguen els seus drets d’autor i, així i tot, es pretén que l’Ajuntament torne a pagar-los”, segons van explicar des de l’Ajuntament del Perelló.

Més llegits