Divendres, 31 març, 2023
IniciSUECASueca sol·licita a Conselleria una ampliació de l'oferta educativa de Formació Professional

Sueca sol·licita a Conselleria una ampliació de l’oferta educativa de Formació Professional

La trobada mostra la necessitat que el municipi compte amb un nou institut o centre que descongestione l’IES Joan Fuster 

L’Ajuntament de Sueca, la direcció general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim General, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i els responsables d’FP Ribera Baixa, es van reunir este divendres 23 de desembre amb l’objectiu de buscar una possibilitat per a l’ampliació de l’oferta educativa a la ciutat, especialment quant a cicles formatius. “Tant el director general com la prospectora, van mostrar el seu interés per visitar-nos per a concretar quines eren les nostres pretensions sobre este tema. En la trobada, vam aprofitar per a exposar-los la nostra intenció de descongestionar l’institut Joan Fuster a causa de la seua massificació, per al que facilitaríem un terreny dotacional amb el qual comptem a fi de poder construir en un futur pròxim un nou edifici que albergara este tipus de formació com a centre integral d’FP”, va assenyalar el regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez.

Els integrants de la reunió, en l’IES Joan Fuster.

Amb este objectiu, els representants de l’Ajuntament els van traslladar la possibilitat de cedir una superfície de terreny dotacional per a educació, situat en la US-8, que està per desenvolupar, com una de les possibles ubicacions a estudiar.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, va afirmar que, des de la sintonia i el treball conjunt que duu a terme l’Ajuntament amb l’IES Joan Fuster, respecte a la sol·licitud de més famílies professionals a la nostra ciutat i a ser centre col·laborador de les pràctiques d’eixa formació professional, “des de l’inici de la legislatura, vam començar a treballar en la possibilitat de tindre a Sueca un centre de Formació Professional integral que donara resposta a totes les demandes i necessitats, situat en uns terrenys que cediríem a la Conselleria per a la seua construcció en el nou Pla Edificant. Com a Ajuntament, la nostra obligació és continuar treballant en eixa línia. Sueca necessita un centre que aglutine les tres formacions professionals, i nosaltres no podem estar de perfil davant eixes necessitats. Esperem que la Conselleria d’Educació, i la seua consellera, atenguen la nostra, més que raonable, i justificada petició”.

Una vegada finalitzada la reunió, celebrada a l’Ajuntament, es van traslladar a l’institut Joan Fuster per a conéixer in situ les necessitats d’un major espai per al centre. “Amb l’objectiu d’ampliar la seua capacitat, hem sol·licitat ja a la Conselleria, dins del Pla Edificant, la construcció de nous aularis i tallers en un terreny dins del mateix institut. Alguns dels cicles formatius que s’ofereixen, com el de Mecànica, compten amb una gran demanda i necessiten de majors espais”, va explicar Joan Carles Vázquez, qui va concloure afirmant que, “tant l’Ajuntament com l’Institut Joan Fuster, continuarem de la mà en la sol·licitud d’ampliació de l’oferta educativa a la nostra ciutat, condicionada per descomptat a l’ampliació també del personal docent i directiu”.

Necessitats educatives

En la visita a l’IES Joan Fuster, la seua directora, Laura Mompó, va aprofitar la trobada per a explicar al director general i a la prospectora d’FP que este centre educatiu de Sueca, creat després de la unificació dels antics instituts de Batxillerat ‘Joan Fuster’ i de Formació Professional ‘Ribera Baixa’, en 1996, té una oferta d’ensenyament cada vegada més àmplia i necessitada d’espais. L’IES Joan Fuster va ser dissenyat i construït per a albergar, aproximadament, a uns 1.100 alumnes, número que ha anat augmentat de manera progressiva en els últims cursos fins a comptar actualment amb més de 1.400. Pel que respecta als estudis de Formació Professional, s’han quedat més de 100 alumnes en llista d’espera en molts dels cicles.

“Des de la direcció es considera que el centre necessita disposar de nous espais-aules i, per això, se li han mostrat al director general els espais dins del recinte on poder construir-les. Així mateix, se li ha transmés la necessitat de valorar, tant per part de l’Ajuntament de Sueca, com per part de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, les necessitats educatives a la nostra comarca i amb quines famílies professionals es donaria resposta. Necessitats que el nostre centre no podrà cobrir per no tindre espais suficients que alberguen nous cicles formatius. És per això que creiem que s’hauria de valorar el fet de poder crear un centre Integrat d’FP a la ciutat de Sueca, centre que permetria donar un impuls a la Formació Professional de la zona”, va assenyalar Laura Mompó.

Més llegits