Dissabte, 25 març, 2023
IniciSUECASueca s’exhibeix en Fitur com a capital mundial de l’arròs

Sueca s’exhibeix en Fitur com a capital mundial de l’arròs

L’Ajuntament presenta en esta importantíssima cita de promoció turística el cartell de la 62 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca 

El municipi de Sueca ha volgut ser present, un any més, en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) per a mostrar al gran nombre de visitants tots els atractius que pot oferir la ciutat arrossera per excel·lència. Al costat de l’estand, en el qual es mostra al públic informació variada de la seua oferta patrimonial; mediambiental; cultural, en la qual destaca la Mostra Internacional de Mim; i, especialment, gastronòmica; la presència de la nostra ciutat en Fitur ha estat protagonitzada per la presentació del cartell de la 62 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i la regidora de Turisme i responsable del Concurs, Manoli Egea, van ser, el passat dimecres 18 de gener, els encarregats de donar a conéixer el nou disseny, obra de Socarrat Estudi que, enguany, ha volgut posar l’accent en els participants, “els millors cuiners del món es donaran cita, una edició més, en un sol lloc: Sueca, la capital mundial de la paella. Per això, hem volgut que es veren reflectits en el cartell amb un protagonisme especial. Com a responsables del certamen, continuarem treballant i posant tot el nostre esforç a potenciar encara més el caràcter professional del nostre Concurs, així com la seua internalització”, va assenyalar Manoli Egea. 

Alguns polítics autonòmics i nacionals van passar per l’estand de Sueca. AJ. DE SUECA

Per la seua part, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, va agrair la presència en Fitur, recolzant també la promoció del Concurs, de les falleres majors de la ciutat, Clara Boix i Aitana Adsuar; el regidor de Cultura, Vladimir Micó; i els coordinadors del certamen, Tony Landete i Adolfo Cuquerella. “La nostra obligació és continuar treballant en la potenciació i projecció del Concurs any rere any. Quan es parla del plat més internacional de tots els valencians i valencianes és inevitable pensar en Sueca, perquè sempre ha sigut la banderera allà on ha acudit en la defensa de la nostra cuina més típica, de la paella, en este cas, de la del Concurs Internacional”, va expressar l’alcalde.

La Mostra Internacional de Mim, imant de visitants

L’estada a Madrid va servir, al mateix temps, per a promocionar altres aspectes que situen a la nostra ciutat en el mapa, com és la Mostra Internacional de Mim, que aconsegueix any rere any el màxim reconeixement de públic i professionals.

El Mim també va estar present a Fitur.AJ. DE SUECA

Pel que respecta al festival del gest, el regidor de Cultura, Vladimir Micó, va assenyalar que “hem volgut portar fins a Fitur una xicoteta mostra per als visitants. La nostra intenció és potenciar l’atractiu que té també la cultura com a reclam turístic i, en este cas, el MIM és un dels referents culturals que té Sueca més importants. A més de la promoció, s’aprofita la presència en Fitur per a consolidar models de cooperació, per exemple amb el festival Veranos de la Vila, de Madrid, o aconseguir la col·laboració d’entitats com ara l’ambaixada de Portugal o el British Council”. 

La presència de la Mostra Internacional de Mim de Sueca en Fitur va estar protagonitzada també per l’actuació de la companyia Murmuyo, amb més de 30 anys a la seua esquena realitzant teatre de carrer. Es tracta d’una companyia reconeguda pel públic de Sueca, en haver participat en anteriors edicions, que a més va presentar en Fitur l’espectacle Ami-go, a través del qual l’actor tracta de crear una interacció amb l’espai en el qual està desenvolupant-se i amb el públic. Tot això oferit amb grans dosis d’humor i ironia.

spot_img

Més llegits