Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciSUECASueca s’agermana amb Querétaro

Sueca s’agermana amb Querétaro

La delegació municipal signa una carta de compromís per a la subscripció d’un Acord d’Agermanament entre el municipi i l’estat mexicà

Aprofitant la presència en Fitur, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i la secretària de Turisme de l’estat de Querétaro, a Mèxic, Adriana Vega Vázquez Mellado, van fer oficial la signatura de la Carta de compromís per a la subscripció de l’Acord d’Agermanament entre el municipi de Sueca i l’Estat de Querétaro. La rúbrica del document es va realitzar en el propi estand de Querétaro, davant la presència del secretari de Turisme de Mèxic, Miguel Torruco; la regidora responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Manoli Egea; els coordinadors del certamen, Tony Landete i Adolfo Cuquerella; les falleres majors de Sueca; i els cuiners guanyadors de l’última edició, Alfonso Ovalle i Rogelio Castañón, oriünds de l’estat mexicà. 

L’objectiu que es pretén des de l’Ajuntament amb la signatura del document, és el d’oficialitzar el compromís de Sueca i l’estat de Querétaro en el desenvolupament de les seues relacions, inspirades en l’enfortiment de les activitats i accions gastronòmiques vinculades a l’arròs i, especialment, a la paella valenciana cuinada amb l’autèntica recepta del Concurs Internacional de Paella valenciana de Sueca. 

A banda de conéixer el municipi, es van sembrar les bases de l’agermanament signat a Fitur

Sueca va rebre, el passat dissabte 14 de gener,  la visita d’una delegació de l’estat de Querétaro, a Mèxic, arran del triomf de dos cuiners d’este país en l’última edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. Encapçalats per la secretària de Turisme de Querétaro, Adriana Vega Vázquez Mellado, i el seu grup d’assessors, van viatjar també fins a Sueca els propis guanyadors del certamen i una representació de l’empresa Freixenet, qui va fer possible la seua participació el mes de setembre passat. 

Representants de Querétaro, al saló de plens.AJ. DE SUECA

“Ens sentim molt emocionats per esta visita a la seua ciutat que, a més d’omplir-nos d’història, suposa un autèntic luxe poder compartir amb vostés tota esta riquesa que ens estan mostrant i que ens conviden a formar part d’ella. De veritat que estem profundament agraïts”, va explicar la secretària de Turisme de Querétaro, Adriana Vega Vázquez Mellado, qui va expressar també l’interés en este viatge per conéixer tot el que implica la celebració del Concurs, i el seu agraïment “perquè ens hagen tingut en compte i ens hagen fet formar part d’esta festivitat, contribuint així a la suma de les dues ciutats. Volem que se senten orgullosos de com la paella, i tota esta història i tradició, han permeat fins a Mèxic”. 

Després d’una visita per alguns dels llocs més emblemàtics del municipi, la comitiva va ser rebuda a l’Ajuntament per l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; i la regidora responsable del Concurs, Manoli Egea; els quals els van mostrar algunes de les estades principals del consistori i els van entregar uns presents. La secretària de Turisme de Querétaro, per la seua part, va fer també lliurament a les autoritats municipals d’uns obsequis típics del país per a, posteriorment, signar en el Llibre d’Or de la ciutat. 

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, va expressar la seua satisfacció per la visita, “el nostre Concurs ha possibilitat que un grup de persones procedents d’un lloc tan llunyà, hagen viatjat fins a Sueca per a mostrar-nos el seu interés per la nostra cultura i gastronomia. Amb això es demostra, una vegada més, que el nostre certamen és més internacional que mai. Vull agrair-los el gest i, a més, el fet de rebre una invitació formal per a anar a conéixer la seua ciutat. Per a nosaltres, seria una gran satisfacció comprovar com, en estos mesos, han sabut potenciar al seu país d’origen les excel·lències de la capital mundial de l’arròs, Sueca”. La màxima autoritat municipal va assenyalar en eixe moment que la intenció era gestionar un agermanament entre les dos ciutats per a fusionar els conceptes més rellevants de cadascuna, cosa que es va concretar, com avançàvem en la pàgina anterior, en Fitur. 

Per la seua part, la regidora responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Manoli Egea, va afirmar que era un plaer tindre a la ciutat a la màxima autoritat de Turisme de l’estat de Querétaro, “lloc on el nostre plat està molt ben considerat i on han demostrat tindre interessos comuns quant al turisme gastronòmic. Allí van a introduir també al seu país l’arròs queretano i seguiran, naturalment, donant a conéixer la paella del nostre concurs. Estic molt emocionada que una ciutat com Santiago de Querétaro, amb més d’un milió d’habitants, s’agermane amb nosaltres per a poder intercanviar costums culturals i, sobretot, gastronòmiques”. 

“Viure un somni”

Els guanyadors de l’última edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Alfonso Ovalle i Rogelio Castañón, es van mostrar també molt feliços i emocionats “per tornar a este lloc que ens porta un magnífic record. En estos mesos, hem tingut molt de suport de la gent, dels nostres paisans… I encara estem amb eixa emoció. Hem tingut una temporada de prou de treball en la difusió de l’autèntica paella valenciana respectant la recepta del Concurs, i per a nosaltres és molt satisfactori estar de nou ací, en esta ciutat on vam poder viure un somni”. 

Més llegits