Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciSUECASueca promou la igualtat

Sueca promou la igualtat

L’Ajuntament ofereix a l’alumnat de diferents edats tallers sobre Prevenció contra la Violència de Gènere

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, oferirà als i les escolars del municipi una sèrie de tallers sobre Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere al llarg del primer semestre de l’any, continuant amb la programació establida per al present curs 2022-23. “Des del departament d’Igualtat continuem apostant exhaustivament per la prevenció i l’educació en la igualtat a fi de contribuir a un futur més tolerant. Tots els tallers oferits i duts a terme pretenen tindre un objectiu comú, ajustant-se a cada període escolar i amb la seguretat que arriba a tots els gèneres, perquè eixa educació es reflectisca en el conjunt de la societat. És una tasca molt important i és necessari continuar treballant en esta línia, a fi d’aconseguir el futur que volem per a les pròximes generacions”, va assenyalar la regidora d’Igualtat, Gema Navarro

En concret, s’han distribuït diferents temàtiques en funció de l’alumnat. Així, per als escolars de 5é i 6é de Primària s’oferiran tallers sobre igualtat i coeducació; per a 2n de l’ESO, tallers sobre sexualitat, relacions afectiu-sexuals i/o prevenció dels perills de la pornografia en internet; i per a 3r de l’ESO, tallers sobre violència de gènere digital, control de xarxes socials, mòbils i assetjament virtual.

A més, s’han programat també una sèrie d’activitats al voltant de la celebració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, en este cas, dirigides a Formació Per a Adults (FPA). Seran uns tallers a càrrec del Centre Dona Rural Xàtiva, titulats Espanyoles en la Història i Noves Masculinitats, i s’oferiran el mateix dia 8 de març.

Continuant amb les activitats proposades per la celebració del 8M, s’oferirà també a l’alumnat de 1r i 2n de Primària, en els mesos de març i abril, un taller d’expressió emocional i afectiva, titulat Timonet, el xiquet perdut, a càrrec de La Isa (Paco Mira), en el qual, a través del joc i de diferents dinàmiques, es busca trencar estereotips de gènere. Per a 3r i 4t de Primària s’han previst, durant el mes de febrer, tallers sobre igualtat i prevenció contra la violència de gènere, a càrrec del Centre Dona Rural Xàtiva, titulats La violència no és la solució i Acostant-nos a la violència de gènere.

L’alumnat de 2n de l’ESO podrà participar en el taller Sigues un home!!!, sobre les noves masculinitats, que oferirà La Isa (Paco Mira), els dies 28 i 29 de març. Per a l’alumnat de 3r de l’ESO, s’ha previst un teatre-fòrum contra la violència de gènere, a càrrec de La Trinchera, els dies 25 i 26 d’abril; i per a 4t de l’ESO, unes xarrades contra la violència de gènere, a càrrec de la Guàrdia Civil de Sueca, que s’oferiran en els mesos de febrer i març. Finalment, i pel que respecta a Batxiller i Cicles Formatius, s’han previst també, en este cas per al mes de maig, unes xarrades sobre testimonis de víctimes de violència de gènere, titulades Taller Biblioteques Humanes, a càrrec de l’associació Alanna. 

Totes les activitats, algunes gratuïtes i altres que es desenvoluparan gràcies a diverses subvencions sol·licitades per la Unitat d’Igualtat, s’emmarquen dins del II Pla d’Igualtat 2019-2022 i del pròxim III Pla d’Igualtat d’Oportunitats (PIO) 2023-2026 que, en breu, serà aprovat.

Més llegits