IniciCulturaSueca presenta la 33a edició del MIM

Sueca presenta la 33a edició del MIM

El festival se celebra del 13 al 17 de setembre amb 60 representacions i activitats

La Mostra Internacional de MIM de Sueca torna en la seua 33a edició amb una aposta per “l’inclassificable, trencar codis i l’indisciplinat” i amb la programació de quasi 60 propostes entre representacions i activitats paral·leles de teatre de sala i carrer, gestos i moviment.

El festival, que se celebrarà del 13 al 17 de setembre de 2023, pretén “donar cabuda a discursos contemporanis, integradors, universals, cohesionadors i crítics, sense perdre de vista les peces més festives i d’entreteniment de qualitat”. Així, la trobada es fonamenta en els conceptes d’indisciplina, intervenció del paisatge urbà, aposta per estrenes valencianes, impuls a projectes integradors i oferir una major quantitat de programació el divendres i dissabte per a donar cabuda a la major afluència d’espectadors que es donen cita a Sueca el cap de setmana.

20 espectacles i tres activitats paral·leles
La programació completa del MIM abasta del dimecres 13 al diumenge 17 de setembre i inclou quasi 60 cites entre espectacles teatrals, tallers i activitats audiovisuals, alguns dels quals comptaran amb diferents sessions en diversos dies. La cita, que en edicions anteriors ha reunit a més de 20.000 assistents, ofereix un total de 20 espectacles on el gest, l’expressió i el moviment són els protagonistes, i que inclouen propostes nacionals i internacionals, provinents de la Comunitat Valenciana, Catalunya, País Basc, Illes Balears, Navarra, Portugal, Països Baixos, França, Xile i Bèlgica.

El MIM aposta esta edició per propostes multidisciplinàries que busquen la relació amb l’espai escènic, així com amb el seu entorn i on el públic pot gaudir d’una obra des d’una perspectiva inusual. És el cas de “Passagem”, dels portuguesos CIA PIA i la seua poètica i elaborada transformació de l’entorn urbà.

Propostes en les quals l’acte escènic es converteix en un lloc comú on dialoguen espectadors i entorn i l’espectacle es construeix com una experiència. En ella, la pròpia decisió de l’espectador pot influir en el desenvolupament de la mateixa obra. En este sentit, destaquen la inclassificable, crítica i irreverent “Questo lavoro sull’arancia” de la companyia franc-italiana Marc August Chenevier-Cie Les 3 Plumes i “Idiòfona” de Joan Català, on s’uneixen història i memòria, esforç, tossuderia i poètica.

El MIM, continuant amb l’objectiu d’impulsar projectes de cohesió i inclusió social, presenta “El veí del costat”, una col·laboració entre el MIM SUECA, el Centre d’Ajuda al Refugiat (CEAR) de Sueca i la companyia de teatre Pont Flotant, amb un projecte participatiu, pedagògic i integrador de diversos mesos de duració el resultat de la qual es veurà durant el festival.

El MIM també donarà cabuda a l’humor, instrument poderós per a acostar-se al quotidià, a l’humà, senzill i compartit. Humor negre com el que presenta O quel dommage i el seu àcid “Room *service”, el retorn dels coneguts del festival Guillem Albà amb “Ma solitud”, Murmuyo amb “Ami-go” i “Hotel Flamingo” de Clownic.

La 33a Mostra Internacional de MIM a Sueca, organitzada per l’Ajuntament de Sueca, compta amb el patrocini de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), la Diputació de València-SARC, el Ministeri de Cultura-INAEM i la Fundació Bancaixa.

En esta edició els espectacles i activitats tindran lloc en el CM Bernat i Baldoví, el Poliesportiu Cobert, la Plaça Sant Pere, el Molí del Pasiego, Espai Joan Fuster, Casal Jove, Sala Municipal d’Exposicions El Porxets i, com a novetat, el Passeig de l’Estació. Les entrades estaran a la venda online a partir del 2 de setembre en la pàgina web mimsueca.com i plataformes, a més de la taquilla del festival a partir de l’11 de setembre.

Més llegits