Dimarts, 26 setembre, 2023
IniciSUECASueca prepara les XIV Jornades Socioeducatives amb el títol 'La participació en...

Sueca prepara les XIV Jornades Socioeducatives amb el títol ‘La participació en l’educació’

Enguany es tornarà a comptar amb el catedràtic Ramón Flecha García

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d’Educació i el Gabinet Psicopedagògic Municipal, ha organitzat les XIV Jornades Socioeducatives amb el títol La participació en l’educació. Esta activitat està dirigida als professors dels centres educatius, psicòlegs, orientadors, pares i mares de l’alumnat i, en general, a totes les persones interessades en el món de l’Educació. 

“Des de la Regidoria d’Educació, i amb la col·laboració del Gabinet Psicopedagògic Municipal, continuarem apostant per este tipus d’iniciatives tan importants per al sector educatiu, especialment de la nostra localitat i comarca, però amb assistents de tota la Comunitat Valenciana. Poder portar a referents tan valuosíssims a nivell nacional i internacional, com els ponents que tenim enguany, és per a nosaltres un motiu d’orgull molt gran. Que se senten tan còmodes entre nosaltres i que contribuïsquen amb les seues aportacions, les seues inquietuds i els seus coneixements envers els nostres docents, al fet que el nivell d’estes Jornades siga tan excel·lent, és un motiu de gran satisfacció”, ha assenyalat el regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez

La inauguració de les Jornades tindrà lloc el dijous 23 de març, a les 18.30 hores, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví, i comptarà amb la presència de l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; la Directora General d’Inclusió Educativa de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Andrés; i el psicòleg de l’Ajuntament de Sueca, Carles Vendrell. Després de la inauguració, s’oferirà la ponència marc de les Jornades amb el títol La Societat Dialògica, que serà impartida pel catedràtic emèrit de Sociologia de la Universitat de Barcelona i científic número 1 del rànquing internacional en Impacte Social i en Violència de Gènere, Ramón Flecha García, qui ja va visitar Sueca l’any 2014 com a convidat d’excepció en les VIII Jornades per a parlar de les Tertúlies Dialògiques i el projecte ‘Comunitats d’Aprenentatge’, consistent en la transformació social i cultural dels centres educatius basant-se en actuacions educatives d’èxit dirigides a millorar el rendiment acadèmic i les relacions interpersonals. “Per a nosaltres, suposa una gran satisfacció poder comptar de nou a Sueca amb tot un referent en el món de l’educació. Una persona tan implicada en el seu treball, promotor d’iniciatives que busquen sempre una millora constant en la comunitat educativa”, ha assenyalat Joan Carles Vázquez

La segona de les activitats proposades en el programa de les XIV Jornades Socioeducatives, tindrà lloc el dijous 20 d’abril, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví, i consistirà en una taula redona titulada La participació en l’Educació, en la qual participaran José T. Blasco Alagarda, president d’honor de l’Associació d’Inspectors Educatius del País Valencià (ADIDE-PV) ; Rosa Cañada Solaz, presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana; Gaspar Izquierdo Ros, psicòleg i pedagog, membre de l’Associació de Professors Jubilats de la Universitat de València (APRJUV) ; Lucía Moreno Fernández, presidenta de l’Associació d’Inspectors Educatius del País Valencià (ADIDE-PV) ; i Esther Roca Campos, professora a la Universitat de València i coordinadora del seminari de formació del professorat A muscles de gegants. Com a moderadora actuarà Mª Elena Ortiz Ballester, inspectora d’Educació Xarxa 2030. Finalment, la clausura d’esta edició de les Jornades serà a càrrec del regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez. 

Per a poder inscriure’s en les Jornades, serà necessari emplenar el butlletí corresponent i entregar-lo en el Gabinet Psicopedagògic Municipal de Sueca, bé de manera directa o enviant-lo al correu: gpm@sueca.es. Per a més informació, es pot consultar la pàgina web municipal www.sueca.es o els perfils de les xarxes socials de l’Ajuntament de Sueca. 

Les XIV Jornades Socioeducatives estan organitzades per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sueca i el Gabinet Psicopedagògic Municipal, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, l’Associació de Pares d’Autisme de Sueca (APASU) i l’Associació d’Inspectors d’Educació del País Valencià.

Més llegits