IniciSUECASueca per Davant adapta el seu programa electoral als pictogrames

Sueca per Davant adapta el seu programa electoral als pictogrames

Les polítiques socials seran un pilar fonamental per a Julián Sáez en cas d’assolir l’alcaldia de Sueca

Sueca per Davant (SxD), l’únic partit local que es presenta a les Eleccions Municipals de Sueca, ha dut a terme una iniciativa sense precedents a la ciutat, la d’adaptar el seu programa electoral al llenguatge amb pictogrames. “Amb esta mesura pretenem facilitar la informació a les persones que requereixen d’este sistema de comunicació augmentatiu”, va assenyalar Julián Sáez, candidat de Sueca per Davant a l’alcaldia de Sueca.

Esta adaptació de les propostes de Sueca per Davant en esta campanya electoral és un exemple del que pretén esta formació en cas d’assolir l’alcaldia de Sueca: convertir les polítiques socials en un pilar fonamental de la seua gestió municipal.

Sáez va destacar que Sueca per davant “està format per persones implicades socialment 365 dies a l’any i que porten molt de temps demostrant-ho, estant al costat de les diferents associacions municipals”.

La integradora social Sari Sáez, tercer lloc de la candidatura, va destacar la sensibilitat de la formació local “a l’hora de treballar perquè les persones amb diversitat funcional tinguen una plena inclusió dins del seu entorn social i així aconseguir una major autonomia”.

Segon Sáez, “l’ús del pictograma ha de formar part de la vida del xiquet/a amb autisme, de les persones amb diversitat funcional i de les persones majors i, per tant, aparéixer en tots els espais en els quals conviuen”.

“Hem de tindre en compte que eixes imatges que veuen constantment els serveixen per a guiar-se en els moments que transcorren en la seua estructurada vida. El més important és que senten que el seu entorn és segur i fàcil d’interpretar, que no els porte a confusió i a difícils interpretacions. Comptant per això amb l’estructura visual, clara i estable, a més, són una estratègia que els permet donar sentit al seu entorn caòtic transmetent calma i tranquil·litat”, va finalitzar Sari Sáez.

Una aposta

El programa electoral de Sueca per Davant, que es pot consultar íntegrament a la web del partit, arreplega punts en polítiques socials com ara incrementar els plans d’ocupació municipal, la creació d’una escoleta municipal de 0 a 3 anys, dur a Sueca un centre d’estimulació primerenca de 0 a 6 anys o ampliar els serveis d’ajuda a domicili a persones majors, entre moltes altres.

Més llegits