Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciSUECASueca oferirà varietat per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència...

Sueca oferirà varietat per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Les diverses activitats programades començaren el dijous 17 de novembre i finalitzaran un mes després, el 17 de desembre

La ciutat de Sueca s’unirà, un any més, a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere que se celebrarà el 25 de novembre. Des de l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Igualtat, s’han programat una sèrie d’actes per a reivindicar la importància d’este dia i demostrar el suport de Sueca (membre de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere) a esta causa que afecta a tota la societat.

“Encara que en estes dates es fa imprescindible donar suport a esta commemoració, la Regidoria d’Igualtat treballa de manera incessant durant tot l’any per a expressar el seu rebuig i lluitar de manera ferma contra la violència de gènere, la qual cosa es reflecteix en totes les accions que duem a terme per a sensibilitzar, conscienciar i educar a la ciutadania. A més, els plans d’igualtat i les diferents mocions consensuades ens ofereixen un diagnòstic a fi de detectar les necessitats en les quals més hem d’incidir, i en estes estan també basades totes les activitats programades al llarg del mes de novembre”, va explicar la regidora d’Igualtat, Gema Navarro.

Les activitats programades començaren dijous 17 amb una sessió de Teatre-Fòrum contra la Violència de Gènere, a càrrec de la Trinxera, que es repetirà dijous 24 i s’oferiran en horari escolar a l’alumnat de 4t de l’ESO en l’institut Joan Fuster i a la Casa de la Cultura.

El divendres 18 de novembre, a les 19 hores, es realitzarà l’encesa d’una il·luminació especial en la façana de l’Ajuntament de color morat.

El dilluns 21, a les 19 hores, tindrà lloc la presentació de l’exposició fotogràfica i performance Imperdonable a la Biblioteca Municipal. La mostra podrà visitar-se fins al 30 de novembre en l’horari habitual de la Biblioteca.

El dimecres 23, a les 20 hores, el Centre Municipal Bernat i Baldoví acollirà la representació teatral Sense pors, a càrrec de TMT Artefact Teatre i Projectes Igualitaris LA ISA. L’entrada serà lliure i gratuïta.

El divendres 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, a les 12 hores, en la plaça de l’Ajuntament, es realitzarà la lectura d’un manifest commemoratiu amb micròfon obert a la ciutadania.

El diumenge 27 de novembre, a les 19.30 hores, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví, s’oferirà la representació teatral Margarida, a càrrec de la companyia Las libélulas. El preu de l’entrada serà de 5 euros i podrà adquirir-se a través de la plataforma Notikumi (a partir del 14 de novembre) o en taquilla una hora abans de començar l’espectacle.

El dilluns 28 de novembre, a les 18.30 hores, a la sala de conferències de la Biblioteca Municipal, tindrà lloc la presentació del llibre El miedo de mi vida a càrrec de la seua autora, Mónica Muñoz.

El dimarts 29 de novembre, s’oferiran dos Tallers Violència 3.0, a càrrec del Centre Dona Rural Xàtiva, a la Casa de la Cultura i en horari lectiu dirigit a l’alumnat de Formació Pública d’Adults Miquel Rosanes.

També al desembre

I ja al desembre, els dies 13 i 14, en horari escolar dirigit a l’alumnat de 1r de l’ESO, s’impartirà el Taller titulat El amor solo vale la alegría, a càrrec de l’educadora social Marina Marroquí. Finalment, el 17 de desembre, de 10 a 14 hores, en el Casal Jove, s’oferirà la gimcana Jocs i joguines per la Igualtat, a càrrec de Femacció-Consultora d’Igualtat.

Més llegits