Tots els partits polítics amb representació i diversos col·lectius participen en l’acte central que va preparar la Regidoria d’Igualtat per a commemorar el 25N
Sueca es va sumar, el matí d’este divendres 24 de novembre, a les commemoracions pel Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que se celebraran el 25 de novembre. Des de l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Igualtat, s’han programat al llarg d’esta setmana i la que ve una sèrie d’activitats per a reivindicar la importància d’este dia i demostrar el suport del municipi a la causa. Entre les propostes, s’han oferit xarrades i tallers dirigits especialment a la població més jove, en els quals s’han tractat conceptes com ara la violència, l’assetjament o el consentiment, com detectar-los i com fer-los front.
Este divendres al matí, a la porta de l’Ajuntament, i amb la presència de representants de la corporació municipal, encapçalats per l’alcalde, Dimas Vázquez, i diversos col·lectius de la ciutat, va tindre lloc la lectura de la Declaració Institucional amb motiu del 25N per part de la regidora d’Igualtat, Sari Sáez, qui va iniciar el seu parlament fent un recordatori amb afecte a cadascuna de les víctimes, els seus fills i familiars, “hui, manifestem la nostra condemna més absoluta enfront de la violència de gènere, però no ens oblidem d’esta xacra la resta de l’any, perquè els maltractadors no caben en la nostra societat. Reafirmem el compromís de l’Ajuntament en l’erradicació de la violència de gènere. Només acabarem amb este tipus de violència treballant units: administracions, cossos i forces de seguretat, organitzacions especialitzades, mitjans de comunicació i el conjunt de la societat”.
La regidora d’Igualtat va remarcar també la importància de l’educació i la formació com a pilars fonamentals per a acabar amb les desigualtats i erradicar la violència masclista, “ens preocupen molt especialment els i les adolescents, excessivament exposats a les noves formes de violència, com el control en les xarxes socials. La situació actual requereix d’un major esforç. A més, l’ús irresponsable d’Internet exposa als joves a greus formes de vulnerabilitat i violència, com l’explotació sexual o el consum de pornografia”. Sáez va finalitzar la seua intervenció agraint a la ciutadania la seua implicació en els actes organitzats amb motiu del 25N.
L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, va incidir en la importància de la implicació de tota la societat en esta causa, dones i homes, i de la coeducació com a pilar fonamental per al foment de la igualtat i l’eliminació de la violència de gènere, “que les noves generacions es consciencien de la necessitat d’erradicar-la definitivament. Des de l’administració local, no dubteu mai que sempre estarem en primera línia per a lluitar contra ella, amb tots els mitjans a l’abast. Sempre hem recolzat, i recolzarem, totes aquelles iniciatives i propostes que fomenten una igualtat real i la fi de la violència, masclista en la grandíssima majoria dels casos. Necessitem una implicació ferma de tota la societat”.
Després de la lectura del manifest, es va oferir el micròfon obert a representants de partits polítics, entitats i col·lectius de la ciutat que van voler participar, com el Partit Popular, Compromís per Sueca, l’associació Pense Pensions Dignes, l’Associació de Familiars de Persones amb Malaltia Mental de la Ribera Baixa (AFEM RB), l’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer de Sueca (AFASU) i la Fundació SASM.
Molts actes
Durant la setmana, diversos han sigut els actes que s’han dut a terme dins la programació preparada enguany. Entre altres, l’objectiu ha sigut mostrar els diferents tipus de violència que es poden donar, a més de tractar temes com ara l’assetjament i l’agressió sexual, com detectar-los i com fer-los front. També es va tractar el concepte del consentiment i la seua importància en qualsevol relació.