IniciSUECASueca inicia els tractaments nocturns contra els quironòmids (rantelles)

Sueca inicia els tractaments nocturns contra els quironòmids (rantelles)

El Consorci de la Ribera continua amb el control de la mosca negra i el mosquit tigre (que s’intensifica durant l’estiu) i utilitzarà els mitjans aeris

L’Ajuntament de Sueca, des de la Regidoria de Medi Ambient i el Consell Agrari, va anunciar l’inici dels tractaments nocturns per a combatre la presència de quironòmids en el municipi. Estos tractaments es duran a terme tant en el nucli urbà com en el litoral durant tot l’estiu.

Els quironòmids, popularment coneguts com a rantelles, són insectes inofensius que es caracteritzen per la seua presència massiva durant els mesos d’estiu. La seua presència pot ser molesta per a la població, ja que estos insectes són atrets per la llum i es concentren al voltant dels punts de llum artificials.

“Per reduir-ne les molèsties i comprometre’s amb el benestar dels seus ciutadans i ciutadanes”, des del consistori s’ha establit un pla de tractaments nocturns que consisteixen l’aplicació de productes específics en punts estratègics per a minimitzar la presència d’estos insectes.

En este sentit, la regidora de Medi Ambient, Àngela Marí, va declarar: “Amb l’arribada de l’època estival, com és habitual per estos temps i tal com realitzem any rere any, una vegada més hem pres la decisió des de l’Ajuntament de Sueca iniciar els tractaments contra les rantelles, ja que és totalment necessari, sobretot, durant els pròxims mesos, de juny a setembre. És per això, que des del departament de Medi Ambient, hem activat un servei nocturn per tal de dur a terme estos tractaments tant en el nucli urbà com en els nuclis disseminats de Sueca. Enfront dels emprenyaments que estos xicotets insectes hi poden ocasionar, fent-se més notoris durant l’estiu, des de l’Ajuntament portem a cap estos tractaments per tal de cuidar el confort dels nostres veïns i veïnes”.

Cal destacar que els productes utilitzats en estos tractaments, per la seua tipologia d’aplicació tan localitzada, són totalment respectuosos amb el medi ambient i no suposen cap perill per a la salut de les persones ni de la fauna local, i al mateix temps també ajuden a combatre els mosquits.

Tractaments continus

Els tractaments nocturns es duran a terme de manera continuada durant tot el període estival, donant prioritat als espais més afectats per la presència dels quironòmids. A més, es duran a terme seguiments i avaluacions periòdiques per a mesurar l’eficàcia d’estos tractaments i realitzar els ajustos necessaris en funció de les necessitats detectades.

Per altra banda, el Consorci de la Ribera, al qual pertany l’Ajuntament de Sueca, continua amb el control i tractament periòdics contra mosquit tigre i mosca negra, així com l’atenció d’incidències que comuniquen els ciutadans, les quals augmenten durant l’estiu. Les actuacions sobre mosquit es fan durant els mesos d’activitat d’esta espècie -de març a novembre-, mentre que sobre mosca negra es fan al llarg de tot l’any. A més, està previst en breu la realització d’un tractament aeri que ajude en estes tasques de control. 

Més llegits