Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciSUECASueca i el projecte ‘Saludem-nos!’ reben el premi de la FEMP i...

Sueca i el projecte ‘Saludem-nos!’ reben el premi de la FEMP i el Ministeri de Sanitat

El municipi és guardonat “pel desenvolupament de l’acció comunitària per la protecció social i la promoció de la salut”

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Ministeri de Sanitat, a través de la Red Española de Ciudades Saludables (RECS), van entregar este divendres 18 de novembre en la seu del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid, els Premis de Qualitat de la RECS corresponents a la seua tercera edició, uns guardons anunciats al febrer de 2021 però que van haver de posposar el seu lliurament a causa de la pandèmia.

La representació suecana, als premis.

El municipi suecà va rebre el reconeixement en la categoria de Premi de Qualitat destinat al desenvolupament de l’acció comunitària com a mesura de protecció social i de promoció de la salut, en entitats locals de més de 20.000 habitants, pel seu projecte: Saludem-nos! Xarxa d’Associacions Locals de Sueca. En representació de la ciutatvan assistir a l’acte de lliurament de premis l’alcalde, Dimas Vázquez, i la regidora de Sanitat, Estefanía Requeni.

El jurat dels premis va reconéixer el valor d’est projecte impulsat a Sueca, els objectius principals del qual són: promoure un model de salut positiu, a través del qual potenciar l’autonomia de la ciutadania i reduir les desigualtats existents per motius de salut; establir mecanismes de participació comunitària del teixit associatiu, integrant-los en la xarxa local de treball intersectorial, per a enriquir-la i fer-la més diversa; generar aliances entre les associacions del municipi i el personal tècnic (municipal i de sectors sanitaris), per a aprofitar les oportunitats de promoure junts accions que generen salut en la població; i enfortir els vincles veïnals i la xarxa comunitària, visibilitzant el paper de les associacions locals com a actius de salut i potenciant el treball de promoció.

Anys de treball

L’Ajuntament va acordar en 2014 l’adhesió a l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut, moment en el qual es va construir la taula de coordinació intersectorial com a dinamitzadora de la participació ciutadana. En 2016 se va sumar a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (RECS) i en 2017 es va adherir també al IV Pla de Salut 2016 – 2020 de la Comunitat Valenciana formant part de la Xarxa Salut. Estes accions es trobaven destinades a avançar cap a una societat en la qual les desigualtats per qüestions de salut anaren superant-se i en la que la ciutadania poguera aconseguir el seu màxim potencial de desenvolupament, salut, benestar i autonomia.

Amb els mateixos objectius, l’Ajuntament ve promovent diverses accions per tal de reforçar les iniciatives que s’han dut a terme en els últims anys. Sota el lema Saludem-nos! s’han anat organitzant una sèrie d’activitats en col·laboració directa amb el teixit associatiu local.

Més llegits