Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciFallesSueca exalta Clara Boix i Aitana Adsuar

Sueca exalta Clara Boix i Aitana Adsuar

Alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat i la figura de Joan Fuster van estar presents una vetllada carregada d’emocions

El Centre Cultural Bernat i Baldoví fou, un any més, l’escenari escollit per a l’exaltació de les màximes representants de les festes falleres de la ciutat de Sueca per a l’any 2023. Com ja va sent tradició, i després de recollir les falleres majors als seus domicilis, es va realitzar a la plaça de l’Ajuntament, una recepció a les falles de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, Associacions falleres i Juntes Locals que ens van poder acompanyar. Presidiren l’acte les falleres majors de la ciutat Clara i Aitana, juntament amb el president executiu de la Junta Local Fallera Bernardo Garrigós, l’alcalde de la Ciutat -i president nat de la Junta Local- Dimas Vázquez, i les regidores de festes i protocol, Gema Navarro i Celia Beltrán. Després de la recepció, tots junts desfilaren pels carrers de la ciutat fins al lloc escollit per exaltar a les regines de les festes falleres 2023.

L’acte de l’exaltació va començar amb una presentació de l’escenari, que este any era una rèplica d’un dels llocs més emblemàtics de la ciutat: la façana de l’Asil dels Ancians Desemparats, seguit d’una recreació de la poesia El matí i tu de Joan Fuster, recitada per Guillem Cortés, acompanyada per la dansa Pintura Negra interpretada per les ballarines del Conservatori Professional de Dansa de Castelló: Alejandra Catalán, Laia Ibáñez, Lucía Madero, Júlia Mut, Emily Palmer, Cláudia Pérez i Dania Vilarroya, amb coreografia de Liza Taberner, vestuari de Pep Agost, i música de Max Ritcher i Pilippe Guez.

Seguidament, es va cridar a totes les components de la Cort Infantil d’Honor 2023 –Esther Tomás Cejudo, Adriana Carbonell Fuset, Carla Domingo García, Ariadna Viñoles Solanes, Elisa Valera Campos i María Serra Marks-, per a seguir amb les integrants de la Cort d’Honor 2023 –Ainhoa Ferrando Sánchez, Carla Armengot Fuentes, Elba Moncho Ruiz, Andrea Donet Alcázar, Lluch Escrivá Carsi i Maria Vistós Aliaga-.

L’alcalde va imposar les bandes a les dos falleres.

Els moments més emotius i esperats de la vetllada va ser quant pujaren a l’escenari la xiqueta Aitana Adsuar León, Fallera Major Infantil 2023, i la senyoreta Clara Boix Marqués, Fallera Major 2023. Les dos falleres majors van rebre de mans de l’alcalde de Sueca i president nat de la Junta Local Fallera de Sueca, Dimas Vázquez, la banda que les acredita com màximes representants de la festa fallera per a l’any 2023.

La segona actuació de la nit va anar a càrrec de Júlia Mut, ballarina del Conservatori Professional de Dansa de Castelló, que interpretà la peça El Cisne de Camille Saint Saëns, amb coreografia de Michael Fokine, amb el poema de Joan Fuster Criatura Dolcíssima en la veu de Guillem Cortés.
El mantenidor de l’acte, Ramón Estellés Feliu, faller de socarrell, qui va ser president de la Falla Pere Cabanes-Joan XXIII de València, secretari general de Junta Central Fallera de València, i reconegut amb -entre d’altres- els premis ‘Gegant’ i ‘Taronja’, sent en l’actualitat membre del Consell de redacció, corrector i traductor de la revista de Falles i Fogueres: Cendra, va ser l’encarregat d’exaltar a Clara i Aitana, dedicant-los, a més, un sonet a elles i les seues Corts d’Honor. L’última representació de la nit: amb la veu de Guillem Cortés i el poema Ara que vens, primavera de Joan Fuster -al qui es va retre homenatge en el centenari del seu naixement-, i la peça Aire de Bach, amb coreografia de Liza Taberner i les ballarines del Conservatori Professional de Dansa de Castelló.

Molts convidats

El torn d’homenatges a les noves Falleres Majors de Sueca començà amb la regidora de festes de l’Ajuntament de Sueca, Gema Navarro; la regidora de falles i l’alcalde del Perelló, Nati Aguado i Juan Botella; i l’alcalde del Mareny de Barraquetes, Jordi Sanjaime. A l’acte també acudiren la Falla Foc i Tradició de Fortaleny, la Falla Poble de Riola, l’Associació Horta de València, l’Associació Cultural Fallers pèl Món, les setze comissions de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, així com la Federación de Peñas Fiesta de la Vendimia de Jumilla, Fogueres de Sant Joan d’Alacant, comissió de festes de Sogorb, la Junta Central de Falles d’Elda i les Juntes Locals de Montcada, Oliva, Paterna, Dénia, Gandia i Torrent, per a saludar a les falleres majors. La Reina de la Huerta de Murcia, Maria Teresa Irles Luna, i la Reina de la Huerta Infantil, Ángela Moreno Micol, així com el president de la Federación de Peñas de Murcia, Juan Pablo Hernández, també van voler felicitar Clara i Aitana en un dia tan important per a elles.

Les Dames de la Ciutat de Castelló, la xiqueta Maria Cano Rambla i la senyoreta Raquel Prats Borreguero, juntament amb la delegada de protocol de la Junta de Festes de Castelló de la Plana, Carla Font Porcar, també van acudir a l’acte d’exaltació per felicitar Clara i Aitana. Com és costum, l’acte es va tancar amb la interpretació de l’himne regional.

Com sol ser habitual, les Falleres Majors van rebre molts obsequis.

Més llegits