Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciCulturaSueca estrena un espectacle teatral que busca sensibilitzar a l'espectador sobre la...

Sueca estrena un espectacle teatral que busca sensibilitzar a l’espectador sobre la violència de gènere

L’activitat, gratuïta, s’emmarca dins de la programació que l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha preparat per a commemorar el 25N

El Centre Municipal Bernat i Baldoví estrena este dimecres 23 de novembre, a partir de les 20 hores, l’obra titulada Sense pors, un espectacle creat per les pròpies usuàries i usuaris del projecte “L’escenari violeta”, a partir de les seues pròpies vivències per a sensibilitzar sobre la violència de gènere. L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d’Igualtat, va posar en marxa este projecte, innovador i integral, amb perspectiva de gènere, amb l’objectiu de visibilitzar esta situació que dia a dia pateixen les dones, majoritàriament. 

Per a la regidora d’Igualtat, Gema Navarro, la proposta que es presenta resulta molt enriquidora i nodreix tant a dones com a homes de la realitat discriminatòria que encara pateixen la gran majoria de les dones. “D’esta manera, es poden comprendre i entendre millor moltes de les situacions que, sense adonar-nos, faciliten l’acceptació i normalització intrínseca de la violència de gènere, i este fet és una cosa que ha de canviar perquè realment siga eficaç la lluita sense treva contra este tipus de violència i les dades es mostren positives quant a les víctimes”

Un assaig dels dies previs.

Durant el temps de preparació de l’espectacle, i amb la col·laboració del grup local de teatre Artefacteatre; el tècnic d’Igualtat de La ISA (Intervenció Social Artística), Paco Mira; i el director del Taller Municipal de Teatre de Sueca, Carles Royo; s’ha supervisat i donat forma a esta iniciativa, innovadora i creativa, en la qual un grup de 27 persones, dels dos sexes, reflexionen sobre les seues pròpies vivències respecte a la violència de gènere i els privilegis dels quals gaudeixen els homes. En el procés de creació, s’ha reforçat, al seu torn, la sororitat entre les usuàries i la solidaritat entre usuaris; i s’han treballat també les violències, el perfil del maltractador, les habilitats socials, la gestió emocional i la seua expressió. 

“L’obra va anar creixent amb un procés creatiu a través de la improvisació. El projecte és el resultat de les sessions de treball i les experiències vitals comptades per les pròpies dones i homes. Esta obra, de gran càrrega emocional, transita entre realitat i ficció. A més, reforça els vincles emocionals entre les dones del grup, generant-se una presa de consciència important. Les dones han declarat sentir-se molt més empoderades i relaxades després de les sessions que els van ajudar a alliberar-se de bloquejos i defenses emocionals, així com a obtindre més coneixements en matèria d’igualtat. D’altra banda, els homes del grup van reflexionar sobre que, dels mateixos privilegis, naixen moltes de les violències que pateixen les dones”, han assenyalat responsables del projecte.

Més llegits