IniciSUECASueca celebra la I Setmana Japonesa

Sueca celebra la I Setmana Japonesa

Diverses activitats se celebraran entre el 27 de març i el 2 d’abril en el Casal Jove per a donar a conéixer la cultura i la tradició d’este país asiàtic

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Joventut, ha programat una sèrie d’activitats variades dins de la I Setmana Japonesa de Sueca, que se celebrarà del 27 de març al 2 d’abril. “El grup de voluntariat creat en el Casal Jove ens va proposar la idea d’organitzar una setmana de temàtica japonesa per a donar a conéixer la cultura i la tradició d’este país, que compta amb un grandíssim nombre de seguidors per tot el món. M’agradaria animar a la ciutadania al fet que participe de les activitats proposades i coneguen un poc més de les particularitats d’esta cultura japonesa. I vull agrair també la implicació del voluntariat en l’organització d’esta iniciativa que inclou una programació exhaustiva, novedosa i plena de sorpreses per a gaudir tots”, ha assenyalat la regidora de Joventut, Gema Navarro

Imatge del cartell de l’esdeveniment. AJ. DE SUECA

Dins de l’ampli programa previst, s’oferiran exposicions, com ara la de Figures de Resina de Dragon Ball i altres ànimes, a càrrec de Frikanime, oberta a tots els públics, en la ronda Joan Fuster, 6; o la de Quadres de Shan Elay, en el Casal Jove. Pel que respecta als tallers, el dilluns 27 de març, els amants de la cultura japonesa, a partir de 8 anys, podran gaudir amb el de Koinobori, elaboració de les típiques banderes japoneses amb forma de peix, en el Casal Jove, de 17.30 a 19.30 hores; i el 28 de març, amb el Taller d’Origami, per a tots els públics, de 17.30 a 19.30 hores.

El 29 de març, a partir de les 19 hores, en el Casal Jove, s’oferirà la representació del Kamishibai Les llàgrimes del drac, el teatre al Japó, a càrrec del Taller de Teatre Municipal. El 30 de març, el programa ofereix un nou Taller per a tots els públics, en este cas de Kokeshi, consistent en l’elaboració de la tradicional nina japonesa amb materials reciclats. S’impartirà en el Casal Jove, de 17.30 a 19.30 hores, i per a assistir serà necessària una inscripció prèvia.

Per al 31 de març, s’ha previst una Gimcana Pokémon, consistent en la cerca de figures de Pokémon pels voltants del Casal Jove. La participació es realitzarà de manera grupal. El mateix dia 31, en el Casal Jove, de 19 a 20.30 hores, s’ha organitzat també una sessió de Nipon Challenge, un concurs amb preguntes relacionades amb la cultura japonesa i el país nipó. 
L’1 d’abril, s’oferirà una Quimono Kenshin (prova de quimonos), a càrrec de Quimono Club València. Serà en el Casal Jove, de 10.30 a 13.30 hores. A més, la programació inclourà, entre altres activitats, una plataforma 360º, pintacares, un taller de Kendo, una sessió de Pictionary Otaku, un taller de Manga, una exhibició d’arts marcials i un Concurs de Cosplay i actuacions musicals.

Més llegits