Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciSUECASueca celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional

Sueca celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional

Les associacions es van reivindicar a l’Ateneu Sueco del Socorro

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d’Acció Social, va organitzar ahir diumenge en el casino de l’Ateneu un acte per a commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, que se celebra el 3 de desembre. Van participar usuaris i usuàries de la Residència municipal, el Centre Ocupacional (COM) i l’associació A Passar-ho Bé. 

En primer lloc, es va realitzar la lectura d’un manifest en el qual van intervindre el president de l’associació A Passar-ho Bé, Frederic Piqueres; Iván Moreno, usuari del COM; la regidora d’Acció Social, Manoli Egea; i l’alcalde, Dimas Vázquez, qui va voler reivindicar la importància que totes les institucions haurien de posar el seu gra d’arena perquè la integració social siga una realitat al 100%. “Com a Ajuntament, continuarem col·laborant amb els nostres recursos en tot el possible, però necessitem que les institucions superiors realitzen també un gran esforç perquè la igualtat en les oportunitats laborals de les persones amb diversitat funcional siga un fet”. Així mateix, la primera autoritat local va voler aprofitar el moment per a desitjar a tots, usuaris i treballadors, unes bones festes.

L’acte va comptar amb diverses lectures per part de les associacions.

La regidora d’Acció Social, Manoli Egea, va manifestar la seua il·lusió per poder celebrar este dia d’una manera especial després de la pandèmia. “Després de dos anys de restriccions, hem volgut acudir ací per a realitzar la lectura del manifest i aprofitar, al mateix temps, per a celebrar tots junts un berenar que servisca per a felicitar-nos el Nadal”. Per la seua part, el president d’A Passar-ho Bé, Frederic Piqueres, va voler agrair la invitació de l’Ajuntament a l’acte i la col·laboració que ve prestant al seu col·lectiu, “la nostra associació va ser pionera l’any passat, per primera vegada a Sueca i a la comarca, a commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional i, per tant, estem molt contents que l’Ajuntament haja institucionalitzat esta celebració. Esperem que esta reivindicació no es quede només en un dia sinó que es done al llarg de tot l’any, fins a aconseguir que la situació millore i que sempre se’ns tinga en compte en tot allò que supose avançar en la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional”. 

Iván Moreno, usuari del COM, va voler reivindicar en la seua intervenció el dret al treball de les persones amb diversitat funcional, “només 1 de cada 5 persones amb discapacitat intel·lectual té treball i sol ser en pitjors condicions, cobrant menys i amb una qualificació inferior. L’Administració hauria de comptar amb nosaltres a l’hora de dissenyar els plans de formació i procurar que es complisca el nostre dret al treball”. 

Finalment, alguns dels membres de l’associació A Passar-ho Bé, Joan Cebolla, Paqui Muñoz, Encarna Garrido, Susana Mínguez, Nerea Bartolomé, Yolanda Nadal i Alba Miguel, van tancar l’acte amb la lectura de frases reivindicatives que van mostrar a través de pancartes.

Més llegits