IniciSUECASueca celebra el 2n Concurs Nacional d’Arròs Allipebrat d’Anguila

Sueca celebra el 2n Concurs Nacional d’Arròs Allipebrat d’Anguila

Es podrà vore el matí d’este dilluns 22 de maig a les rodalies dels Salons Cancela

L’Associació Gastronòmica La Cuna del Arroz i la guia gastronòmica Comer en Valencia organitzen la II Edició del Concurs Nacional d’Arròs Allipebrat d’Anguilla que se celebra el dilluns 22 de maig en els Salons Cancela de Sueca. 

L’esdeveniment, organitzat pel Restaurant Sequial 20 de Sueca i patrocinat per la Diputació de València, València Turisme i l’Ajuntament de Sueca amb la col·laboració de Gastrónoma, brindarà la possibilitat de donar a conéixer esta recepta en els dos congressos gastronòmics més importants de terres valencianes: Gastrónoma i Alacant Gastronòmica.

Els concursants que participaran de la Comunitat Valenciana són: Binhui Food (València), La Garrofera (Serra), Restaurant Valhalla (Algemesí), Ipunt Restaurant (Paiporta), Restaurant Moixama (Picanya), La Lluna de València (Almásera), Rostidor Alfábega (Alginet), Restaurant Setaigües (Setaigües), Miguel y Juani (l’Alcúdia), Rebost Restaurant (Sueca), Restaurant Rodasoques (Sueca), Casa Rocher (Cullera), Casa Granero (Serra), La Mar Salá (Cullera), Restaurant Pilar (Artana), El Mosaic (Meliana), El Rebost (Burjassot), Ulisses Piga (Cullera) i La Llar del Pescador (El Palmar). Els concursants de la resta d’Espanya seran: Arrocería Xátiva (Barcelona), Xef Amadeo (Andorra), Los Arroces de Guillermo (La Manxa) i Miguel Ángel Mateo (Madrid).

El concurs atorgarà tres premis, consistents en un diploma acreditatiu i una dotació econòmica de 1.500, 750 i 500 € per al primer, segon i tercer classificat respectivament.

La recepta de l’arròs allipebrat comença amb l’elaboració d’un all i pebre tradicional per a després utilitzar el brou i les anguiles per a cuinar un arròs sec, amb les anguiles ja desespinades, en una paellera.

El jurat del Concurs estarà presidit per Raúl Magraner (xef del Restaurant Bon Aire del Palmar i campió del món de paella Valenciana en el Concurs Internacional de Sueca), Dani Vidal-Ortells (professor de cuina i assessor gastronòmic), Belén Arias (presidenta de l’Acadèmia de Gastronomia de la C.V.), Paco Gimeno (xef del Restaurant el Racó de Meliana, mestre arrosser, i vigent campió d’este concurs), Juanma Romero (periodista) i Silvia Sebastiá (xef del Restaurant Sebastiá de Mareny de Barraquetes). 

Més llegits