Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciSUECASueca aprova l’esborrany del segon Pla d’Igualtat d’Oportunitats Intern de l’Ajuntament

Sueca aprova l’esborrany del segon Pla d’Igualtat d’Oportunitats Intern de l’Ajuntament

Les Administracions Públiques estan obligades a tindre’ls en vigor i cal anar actualitzant-los segons la nova legislació

El Saló de Plens va acollir, el passat 8 de novembre, la reunió de la Comissió d’Igualtat del consistori (formada per representants de tots els partits polítics de la Corporació Municipal i de tots els sindicats que representen al personal de l’Ajuntament de Sueca), en la qual es va realitzat l’avaluació final del I Pla d’Igualtat d’Oportunitats (PIO) Intern del Personal de l’Ajuntament (2018-2022) i es va aprovar l’esborrany del II PIO, que estarà vigent de 2023 a 2026, i que té per objectiu general aconseguir una administració local igualitària entre homes i dones.

La reunió es va dur a terme al Saló de Plens de l’Ajuntament.

“Esta reunió era imprescindible per a realitzar l’avaluació final del primer Pla, que estarà en vigor fins a finals d’any; i per a presentar l’esborrany del segon Pla, tractar els objectius aconseguits, també aquells en els quals continuarem treballant per necessitat i altres nous que puguen contemplar les diferents lleis sobre igualtat i violència de gènere. El segon PIO, per tant, ha seguit la línia de l’anterior, millorant-lo i adaptant-lo a la nova legislació i a la nova realitat, integrant el resultat dels nous diagnòstics a nivell quantitatiu i qualitatiu”, segons la regidora d’Igualtat, Gema Navarro.

El nou PIO Intern s’ha redactat sobre la base d’una plantilla de 288 persones, que inclou: personal funcionari, laboral, interí, fixe, personal assessor i regidors de la Corporació. Així mateix, es va tindre en compte també al personal dels organismes autònoms, la Residència San José i el Consell Agrari. “En ell s’inclou de nou un apartat referent a la formació on line en matèria d’igualtat. Volem que s’incentive una formació homologada que els servisca en la seua trajectòria laboral”, va assenyalar Gema Navarro.

El segon PIO complirà amb la nova normativa aprovada durant els últims anys pel que respecta a àrees a tractar, temporalitat, registre i tota la legislació corresponent per als Plans i Convenis Interns d’Empresa. Les Administracions Públiques estan obligades a tindre’ls en vigor. “És un Pla viu, que contínuament estem analitzant i avaluant i, el més important, actualitzant segons la nova legislació. A més, resulta fonamental disposar d’un pla d’este tipus a l’hora de sol·licitar subvencions”, va afirmar l’agent d’Igualtat de l’Ajuntament, Anna Carbonell, qui va assenyalar també que “un altre dels aspectes a remarcar en el Pla, és l’apartat de formació en esta matèria que s’ofereix al personal de l’Ajuntament i que, per al segon Pla, es vol extrapolar a empreses, associacions i col·lectius de la ciutat”.

Després de la presentació de l’esborrany, el següent pas serà ara la negociació del segon PIO per part de la Taula General Negociadora i, després, haurà de ser aprovat pel Ple de la Corporació per a la seua publicació i entrada en vigor a principis de 2023. Una vegada publicat en el Butlletí Oficial de la Província de València, es publicarà també en la pàgina web de l’Ajuntament de Sueca.

Més llegits