Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciSUECASaludem-nos! visibilitza la importància de la salut com a benestar emocional

Saludem-nos! visibilitza la importància de la salut com a benestar emocional

El Fòrum d’associacions locals realitza una pintura mural a una de les parets del pont de l’avinguda Joan Fuster

El Fòrum d’associacions locals Saludem-nos! va organitzar, dimecres 21 de desembre, una activitat en col·laboració amb l’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Sanitat, i l’Escola d’Art Municipal Escultor Beltrán. L’objectiu, una vegada més, és el de visibilitzar el paper que exerceix el fòrum organitzant una sèrie d’accions durant l’any que contribuïsquen a la promoció de la salut en qualsevol àmbit. En este cas, l’activitat es va realitzar en una de les parets del pont de l’avinguda Joan Fuster, i va consistir en una pintura mural “que representa un parotet i que pretén simbolitzar la salut, naturalesa, alegria i benestar emocional”, en paraules dels participants, membres de diferents col·lectius que integren el fòrum, i alumnat de l’Escola d’Art Escultor Beltrán. 

Els representants de les associacions van estar a la pintada del mural.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, la regidora de Sanitat, Estefanía Requeni, i la regidora de Medi Ambient i Benestar Animal, Carmen Pérez, van donar suport a la iniciativa amb la seua presència per a felicitar a tots els col·lectius implicats i incidir en la importància d’este tipus d’accions, englobades dins del Pla de Salut comunitari que s’està treballant des de fa un temps, “sobretot a nivell associacional, ja que són les associacions en definitiva el lloc idoni en el qual extraure tota la informació necessària per a la redacció del Pla. Tot això en la línia del treball que es realitza i que ens ha servit perquè la nostra ciutat fora reconeguda recentment a Madrid pel Ministeri de Sanitat i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies com una de les ciutats més saludables. Continuarem treballant i posant tots els recursos a l’abast perquè la salut és el bé més preuat que tenim”, va assenyalar l’alcalde, Dimas Vázquez.  

Per a la regidora de Sanitat, Estefanía Requeni, amb esta acció de pintar un mural es pretén, entre altres coses, “donar a conéixer el fòrum Saludem-nos! i també la magnífica tasca que duen a terme totes les associacions que el conformen com a representants dels interessos dels veïns i veïnes de Sueca. Estic segura que continuarem creixent ja que, quan vam anar a recollir eixe primer premi de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables a Madrid, ens vam fer ressò de la força que transmeten els integrants del fòrum, que ha servit de model per a molts altres municipis. Unió, harmonia i treball per a millorar la salut comunitària, són les màximes que defineixen a esta gran família a la qual públicament vull donar l’enhorabona i les gràcies”.

Representants dels col·lectius participants han expressat la seua satisfacció per la realització d’activitats d’este tipus, “ja que el nostre objectiu principal és treballar la salut entesa com a benestar emocional i no tant com absència de malaltia. Estem tot l’any col·laborant, organitzem xarrades, etc., i, una vegada a l’any, fem una acció pública en llocs i amb temàtiques diferents”, segons va explicar Carmen Ribera, de l’Associació de Familiars del Centre Ocupacional Municipal de Sueca.

Més llegits