Divendres, 31 març, 2023
IniciAltres notícies“Prompte anunciarem el candidat a l’alcaldia de Sueca”

“Prompte anunciarem el candidat a l’alcaldia de Sueca”

Carlos Mazón, candidat del Partit Popular a la Generalitat Valenciana

El número u del Partit Popular a la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, va mantindre una reunió de treball i entrevista amb els integrants dels mitjans de comunicació de proximitat de la Comunitat Valenciana, integrats en la Associació de Premsa Comarcal Valenciana de la qual formen part Suehca.com i la revista Estil. En el transcurs del desdejuni informatiu, el president de la Diputació d’Alacant va avançar algunes de les polítiques que posarà en marxa en el pròxim mes juny, ja que Mazón espera que el resultat de les eleccions autonòmiques siga favorable perquè el PP torne a governar a València.

El president de l’associació, Santiago Sanchis, li va traslladar al president del PP a la Comunitat Valenciana les inquietuds dels periòdics de paper i pagament, que perviuen en el territori així com va insistir en la seua labor vertebradora. Visió que va compartir Mazón. Respecte a aconseguir la presidència del govern valencià, Mazón va deixar clar que “soc optimista, molt”. En este sentit, va subratllar que des del PP s’està fent un esforç, “estem desgranant el nostre projecte, cada mesura, comptabilitzant, pressupostant i dient d’on traurem tots els recursos que habilitaran el nostre projecte polític”.

La seua intenció és arribar a governar la Generalitat Valenciana i per a això, necessita el suport dels pobles Què pot fer el Partit Popular per a recuperar els vots perduts en llocs com en Sueca, on en les darreres eleccions van traure el pitjor resultat històric?

El que pot fer el PP a Sueca i en tot el territori valencià és treballar, unir-se i posar-se a treballar i fer-ho ja. Al llarg del mes d’octubre anunciarem la gran majoria dels candidats (entre ells els de Sueca) i comprenc que són setmanes d’inquietuds abans que això succeïsca. Però serà prompte perquè vull que el candidat treballe més de set mesos. Li he traslladat als afiliats, que qui acabe sent el candidat serà el de la humilitat, el de la concentració i la trobada dels qui van estar en el partit. Han de tornar tots aquells que van estar en el partit per a ajudar-nos. Sueca ens ha donat grans alegries al partit durant molts anys i volem que ens les continuen donant. Sabem que hi ha gent predisposta a tornar a creure en el Partit Popular.

Això significa que poden tornar a estar al capdavant persones que deixaren d’estar en primera fila en les últimes eleccions?

Carlos Mazón, fullejant l’últim exemplar de la revista Estil.

No sé si al capdavant o a la cua del tren, però el tren està ja en marxa i tenen les portes obertes. Maquinista només pot ser un, però jo vull que estiguen tots: el maquinista, el revisor, el que reparteix les tovalloles, les assistents del bar… açò es fa amb generositat i el primer que ha de ser generós és el maquinista, que ha d’aconseguir sumar a tota aquella gent que havia baixat del tren i a gent nova que dubte si pot estar al partit. Estic treballant amb còctels integradors en tots els municipis. Serem molt ambiciosos, encara que ho explicarem quan corresponga, que no és el moment. Ho tenim bastant clar i els plans estan ben organitzats. Estem ultimant moltes coses i sempre dic que estem operant.

El PP obri les portes a tota persona independent a l’hora de confeccionar les llistes?

Jo soc un gran defensor de la bona salut dels partits polítics, crec que són la base en una bona democràcia. Dit això, per damunt està el poble i si el poble té un bon equip de persones que no estiguen afiliades al PP no van a tindre cap mena de desavantatge de cara a estar en els nostres equips.

Què diuen les enquestes en l’àmbit autonòmic i municipal?

Mazón va respondre a totes les qüestions.

I en cas de necessitar una crossa en qui et recolzaries? Les dades són bones, la gent vol canvi. Nosaltres comencem a veure la llum verda. Crec molt en la sensació que estem veient al carrer. És una sensació subjectiva perquè és el que m’arriba a mi, però fa un any no ens arribava el que ens aplega ara. No em plantege no tenir majoria absoluta o suficient per a governar en solitari. En l’actualitat, tenim un govern que no opina com a govern i veurem que diuen d’això els valencians.

Quines mesures es pensen implementar si el PP arriba al govern de la Generalitat?

No fa ni una setmana que explicarem que la gratuïtat de l’Educació de 0 a 3 anys no cal esperar 15 anys perquè s’aconseguisca. I ja hem dit que costa 204 milions d’euros a l’any. També hem explicat d’on ho pensem treure. Quan diem que farem una reforma fiscal de 1.530 milions d’euros, al mateix temps, diem quins tipus impositius es rebaixaran, com ho farem i què suposarà des del punt de vista del dèficit (què no augmentarà el dèficit) i expliquem per què. També plantegem la redacció de la llei de senyals d’identitat que presentarem el pròxim 8 d’octubre, a València. Així mateix, plantegem una llei de llibertat educativa, que va més enllà de l’idioma. I a més, estem ultimant un document: les 100 primeres mesures per als 100 primers dies per a la Sanitat Valenciana, que serà un pla de xoc per a eliminar les llistes d’espera.

Com abordarà el PP la qüestió idiomàtica?

Amb naturalitat, amb cordialitat, amb llibertat i amb promoció del valencià, que és el contrari que la imposició del català. Jo parle cada dia en converses bilingües i ningú s’enfronta. He vist al País Basc o a Catalunya enfrontaments entre famílies per estes qüestions que, afortunadament, aquí no existeixen, excepte alguns conats contra els quals lluite.

Més llegits