Dilluns, 20 març, 2023
IniciOpinióPresentació del Llibre Commemoratiu dels 50 Anys d'història de la JLF

Presentació del Llibre Commemoratiu dels 50 Anys d’història de la JLF

OPINIÓ · L’equip del Llibre Commemoratiu de la JLF

El passat divendres,10 de febrer al CM Bernat i Baldoví va tindre lloc la presentació del llibre commemoratiu del 50 aniversari de la JLF i del pendrive amb els pasdobles de la JLF, un acte on la música i la literatura, van ser les protagonistes de la vetlada. i va constar de 2 parts.

A la primera part de la vesprada es va poder escoltar dos dels pasdobles que aniran al pendrive que ha editat i patrocinat l’Ajuntament de Sueca per a tal esdeveniment.

Seguidament, l’equip llibret: format per la coordinadora Amparo Vendrell, Lorena Sendra, Dolors Ortells i Josep Osca van ser els encarregats de presentar el llibre acompanyats d’unes imatges en PowerPoint que il·lustraven les seues paraules. Per als membres del “llibre dels 50 anys d’història”, ha estat una gran experiència, encara que som de diferents comissions, compartim l’estima pels llibrets i pensem que dedicar textos a la memòria històrica és emocionant, necessari i corprenedor.

Aquest llibre commemoratiu serà una bona obra de consulta, mereixedora de romandre a les prestatgeries de la nostra biblioteca i pot servir com a punt de partida de noves investigacions. Mostra una sensibilitat i una inquietud per la difusió i promoció de l’ús del valencià com a vehicle en què s’expressen les idees, les reflexions, els coneixements i, en definitiva, la nostra cultura que fan un model d’estima per la llengua i un exemple del que ha de ser l’autoestima dels valencians.

L’equip del Llibre Commemoratiu. JLF

La segona part de l’acte va ser una gala lírica acompanyada de piano en Homenatge a Josep Serrano: Carmen Muñoz, soprano, José Manuel Mas, tenor Shlomo Rodríguez, piano amb les peces més famoses Los de Aragó, La canción del olvido,El Trust de los Tenorios, Los claveles, la Dolorosa i com a colofó final: El Fallero.

Aquest projecte, del llibre del 50 aniversari, ens mostrarà la història de la JLF, de les Falles de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes i, a més, reivindica la nostra festa, la nostra cultura i la nostra llengua.
Volem donar les nostres sinceres gràcies a tots els que han col·laborat en aquesta tasca i han ficat a la nostra disposició el seu treball i estima per tal de tindre un bon llibret, un bon record d’aquesta història de la festa fallera del col·lectiu més gran de la nostra ciutat.

Agrair, en primer lloc, a l’Ajuntament de Sueca, a les Regidories de Cultura, Educació i Festes pel seu inestimable recolzament. En nom de l’equip del Llibre donem les gràcies a Bernardo Garrigós Carlos, president de la JLFS per la confiança dipositada en l’equip del Llibre. Ha estat una experiència molt enriquidora, necessària i emocionant.

Gràcies a totes les empreses patrocinadores: Ajuntament de Sueca, Diputació de València, Comunitat de Regants, -Cooperativa del Camp “Unió Cristiana”, Caixa Popular i Cajamar. També a les FFMM i presidents per la seua col·laboració, a l’equip llibret per coordinar-lo, als col·laboradors literaris que han fet els articles i als fotògrafs que ens han cedit les instantànies i també a la correctora de textos Lourdes Pascual.

Esperem que els “50 anys de la Junta Local Fallera” que és el títol del llibre siga del grat de tots i que gaudiu de la seua lectura.

#femllibret

NOTÍCIA RELACIONADA

spot_img
spot_img

Més llegits