IniciSUECAPaperetes impreses a dues cares detenen les eleccions municipals de Sueca

Paperetes impreses a dues cares detenen les eleccions municipals de Sueca

Es reprenen les votacions després d’aturar-se per tal de comprovar-les totes

Les primeres hores del 28M, dia de les eleccions municipals i autonòmiques, estan sent marcades per un possible boicot. No eren encara les 10 i mitja del matí quan es detectaven a diversos col·legis electorals una partida de paperetes impreses a dues cares on es trobaven dos partits polítics diferents. Ràpidament, els interventors, apoderats i personal de les taules han fet el crit d’alarma i s’han aturat les votacions. Paperetes que tenien per una banda a Sueca per Davant i per l’altra a Ciudadanos; unes altres amb Contigo i el PP; altres amb Unió Demòcrata del Poble Valencià i Vox; PSOE i Vox…

Paperetes a dues cares. SUHECA.COM

Després de l’avís a les instàncies pertinents, la Guàrdia Civil es va personar en els diferents col·legis per endur-se les proves físiques del que s’acabava de denunciar. Mentrestant, tot el personal destinat pels partits polítics i pel mateix sistema electoral s’afanyaven a revisar cadascun dels blocs depositats damunt les taules i inclús les caixes que contenen les paperetes que aniran utilitzant-se durant tota la jornada.

Segons ha pogut saber Suheca.com, les paperetes impreses a doble cara -aparentment iguals per la mida i per les tipografies emprades- es podrien diferenciar pel seu gramatge, és a dir, pel pes del paper fet servir. Així, les paperetes inserides per a presumptament boicotejar les eleccions municipals comptarien amb un pes superior a les oficials.

Des del principi s’està barallant la possibilitat del boicot, ja que en diversos col·legis s’ha donat l’avís que una persona ha entrat en l’espai destinat a les votacions amb gavardina i s’ha quedat a dintre durant diversos minuts. Una manera d’actuar que havia fet sospitar a interventors i apoderats d’alguns dels diferents partits polítics.

No obstant això, en alguns dels llocs habilitats per a les votacions s’han trobat paperetes impreses a doble cara dins de les caixes que estaven per obrir. Esta situació podria endarrerir l’hora del tancament de la jornada a conseqüència de l’obligada aturada duta a terme per a revisar cadascuna de les paperetes.

Represa

Després de les revisions oportunes, les votacions han anat reprenent-se en alguns dels col·legis electorals. Això sí, l’atenció s’ha incrementat després dels fets ocorreguts a primera hora. Cal tindre en compte que es tracta d’una situació anòmala que podria inclús servir perquè algun dels partits impugnara les votacions i obligara a una repetició de la jornada, fet que no ha passat mai a Sueca.

Més llegits