IniciSUECAPolèmica al plenari per l’increment en les retribucions de l’alcalde i els...

Polèmica al plenari per l’increment en les retribucions de l’alcalde i els regidors

Compromís critica que la partida destinada als salaris “s’haja augmentat més de 125.000 euros, un 53% respecte al 2019”

El saló de plens de Sueca va tornar a viure moments de tensió a conseqüència de l’aprovació de la partida destinada a la dedicació i retribució dels membres de la corporació municipal. La portaveu de Compromís, Pilar Moncho,  va criticar que la despesa en este capítol s’haguera augmentat “un 53% respecte a l’anterior legislatura, és a dir, 125.000 euros, per a pagar a l’actual equip de govern. Així és com avança Sueca? No ho entenem, ni ho entendran els ciutadans”. Pilar Moncho va desaprovar que la pujada es fera “en estos moments on es viuen moments complicats. No hagueren pogut fer-se servir eixos diners per a crear un pla d’ocupació juvenil, implantar empreses o destinar-los a serveis socials?”, va indicar la portaveu nacionalista qui va censurar que el pressupost en este capítol aplegara als 346.000 euros. 

El regidor socialista Joan Carles Vázquez va ser el primer en defendre que els sous dels polítics “han estat agarrats de la baremació feta per una empresa externa als funcionaris, agafant de base un C2, al que se li han afegit els complements conforme la Relació dels Llocs de Treball (RLT)”

El portaveu de Sueca per Davant, Julián Sáez, també va respondre a la crítica de Compromís: “fins fa quatre dies la senyora Moncho cobrava prop de 70.000 euros de Diputació i venia un cotxe oficial amb xòfer a la porta de sa casa. No té cap credibilitat i és la menys indicada per a donar lliçons d’austeritat”, va dir Sáez, qui va afirmar que la decisió dels sous “ha sigut conjunta entre els dos partits que conformem l’equip de govern. Sabíem que ho criticarien i sabem que criticaran tot el que fem perquè són el partit del no a tot”.

Des de Compromís també van criticar que el sou de l’alcalde s’haja incrementat  dels 40.000 als 53.000 euros. Al respecte, l’alcalde Dimas Vázquez, va indicar que un polític “pot ser car o barat depenent del rendiment que done. La passada legislatura vaig estar 6.000 euros per baix del que haguera cobrat com a professor i ho vaig acceptar. Però en la nova investidura ja he posat un salari que seria el que tindria en cas de tornar a la docència: 53.004 euros”. Dimas Vázquez va defendre la seua postura i va assegurar que ho va plantejar així als seus companys d’equip de govern, que van acceptar. “La firma de l’alcalde té molta responsabilitat de cara al col·lectiu i al tema judicial”, va explicar i va afegir: “el tope legal que podria tindre com a alcalde seria de més de 69.000 euros i estic 16.000 euros per baix. Que la gent del carrer sàpiga que estic per baix del que marca el BOE. Estem per a servir i no per a servir-nos”, va concloure.

Més llegits