IniciOpinióPaelles amb un sabor estranyament obscur

Paelles amb un sabor estranyament obscur

OPINIÓ · Dimas Vázquez, candidat PSPV-PSOE a l’alcaldia de Sueca

Dimas Vázquez. PSPV-PSOE SUECA

Al llarg d’esta legislatura, hem hagut d’escoltar en bastants plens de l’ajuntament (les imatges de TV el certifiquen) les insinuacions intencionades de la Portaveu de Compromís per Sueca, la Sra. Pilar Moncho, quant a la manera de gestionar el Concurs Internacional de Paelles.

Fins i tot ha fet ús de la ironia, en diferents ocasions, sobre la puntuació i adjudicació d’un plec obert a qualsevol empresa, atorgada pel funcionari corresponent, i on el polític no té cap capacitat de decidir.

Podem entendre, que el seu malestar puga vindre donat perquè algun assessor del seu partit s’havia quedat fora, per decisió de la puntuació atorgada pel tècnic amb la responsabilitat de signar un informe sobre este tema.

Però nosaltres treballem des de la transparència i la contractació pública que marca la llei per a esta mena d’adjudicacions.

Després de tanta insistència per part de la Sra. Moncho en alguns plens en la temàtica del Concurs Internacional, a l’ajuntament ens vam posar a realitzar unes certes indagacions sobre este tema, fins a trobar-nos amb la sorpresa que durant la legislatura passada, on governava Compromís, en el departament corresponent no constava cap factura pagada amb els diners recaptats dels patrocinadors. És a dir, que després que la Sra. Moncho insistira a intentar llançar una ombra de dubte sobre nosaltres, resulta que van ser ells els que no tenien justificades les factures a l’ajuntament amb diners rebuts de les empreses col·laboradores. I així ho reflecteix la funcionària responsable del departament corresponent, que signà un informe fa uns pocs dies amb la conclusió que no s’han trobat factures de l’època del govern de Compromís referent al concurs.

Per això, gràcies a la contínua insistència de la Sra. Moncho, havíem descobert, que no se sabia a la casa consistorial, en què s’havien gastat els diners donats per les empreses. I per este motiu, la nostra sorpresa per esta dubtosa manera de procedir amb els diners del concurs i amb les contínues ironies de la portaveu de Compromís Sueca. Ella ens va posar en alerta que podia existir, presumptament, una caixa paral·lela fora del control municipal amb prop de 39.000 euros.

Des que entrem nosaltres a governar, la manera d’actuar va canviar de manera dràstica. A part d’aconseguir que s’implicaren més empreses, recaptant més ingressos, tots els diners entraven a l’ajuntament i es fiscalitzaven les factures com ha de ser, de manera legal i transparent.

Després de llegir en premsa les excuses tan bàsiques de l’actual candidat de Compromís per Sueca, Vicent Baldoví, sobre la seua responsabilitat en esta estranya gestió, no hem tingut una altra eixida que també fer-li cas a ell, ja que va deixar entreveure que no ho denunciàvem per falta de proves. Així que ja s’ha realitzat el seu desig, ja que estes anòmales actuacions ja estan denunciades en l’Agència Valenciana Antifrau… de moment.

Resulta que nosaltres sense cap intenció programada d’investigar i denunciar, no hem tingut més remei que fer cas a les seues peticions. Al final, hem fet el que ens han insinuat i demanat. Res més.

Més llegits