IniciAltres notíciesL’hostaleria i el turisme, oportunitat d’or per a trobar un lloc de...

L’hostaleria i el turisme, oportunitat d’or per a trobar un lloc de treball

Els Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana ofereixen cursos gratuïts per a persones desocupades i per a aquelles que ja treballen en el sector 

La Comunitat Valenciana registra any rere any xifres rècord en el sector turístic, ja que és una de les regions a nivell nacional que més visitants atreu. És per això que cada vegada són més demandades les ocupacions en l’àmbit del turisme i l’hostaleria i major la formació que els professionals que treballen en este han de tindre. 

La Xarxa de Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana (CdT) és una de les entitats formadores en esta matèria i ofereix cursos gratuïts i en diferents modalitats (presencial o en línia) dirigits tant a persones en actiu com aturades. A més, la realització d’alguns dels seus cursos atorguen un certificat d’acreditació oficial i vàlid per a tota Espanya.

En l’actualitat, la Xarxa CdT es compon de deu centres físics i un virtual que vertebren la Comunitat Valenciana i es troben a Castelló, Morella, València, Gandia, Dénia, Alacant, Elx, Alcoi, Benidorm i Torrevella. I les seues accions formatives es concreten en tres línies principals. 

La primera d’elles és la Formació Contínua que s’ofereix a aquelles persones que ja treballen en el sector turístic i hostaler i tenen l’objectiu de millorar la seua qualificació professional a través de cursos pràctics de reciclatge de curta durada que són compatibles amb l’horari laboral.

A més, els cursos de CdT també estan orientats a aquelles persones que es troben en situació de desocupació i que tenen interés a tornar a estar en actiu dins del sector turístic. Així, estes formacions pretenen treballar en qualsevol de les seues àrees amb una qualificació més bàsica. Tenen una durada més extensa i inclouen ensenyament teòric i també pràctiques reals.

CdT també ofereix cursos en línia que no tenen uns horaris fixos, són flexibles i no requereixen desplaçaments. En estos cursos, l’alumnat pot rebre una formació individualitzada, ja que disposarà d’un docent que atenga els dubtes i canals de comunicació en línia amb altres alumnes del curs. Tota la informació sobre estes formacions es pot trobar en la pàgina web www.cdt.gva.es.

Inscripcions obertes

En este sentit, estos centres de formació ja han obert el termini d’inscripció per als cursos gratuïts que es desenvoluparan durant el segon semestre de l’any i que començaran el mes vinent de setembre. Així, Cdt ofereix quatre itineraris diferents depenent si l’alumnat està desocupat, en actiu o requereix alguna formació específica.

El primer itinerari està dirigit a les persones en cerca d’ocupació interessades a accedir al món laboral de l’hostaleria. D’esta manera, després de realitzar el curs de professional de cuina o sala obtindrà un Certificat de Professionalitat d’Operacions bàsiques de cuina o Serveis de restaurant amb el qual trobar un treball més fàcilment en el sector turístic i hostaler.

D’altra banda, Cdt també ofereix formacions per a professionals de sala en actiu que els permeten augmentar el seu currículum amb cursos d’especialització en sommelier. Un altre curs d’especialització és el dedicat al sector dels congressos “Sector Mice: Competències en organització i gestió d’esdeveniments i congressos” dirigit, preferentment, a persones desocupades.

I l’últim dels itineraris correspon a aquelles persones que ja treballen dins del sector del turisme i l’hostaleria, però busquen ampliar la seua formació amb cursos de personal de cuina, sala, turisme actiu, entre altres. Tots ells tenen una curta durada i es poden compaginar amb la jornada laboral.

Més llegits