Divendres, 31 març, 2023
IniciSUECALes ‘Jornades Gastronòmiques’, una nova oportunitat de disfrutar del menjar local

Les ‘Jornades Gastronòmiques’, una nova oportunitat de disfrutar del menjar local

Per només 13 euros es podran tastar menús on destacaran els plats típics cuinats a les casetes de les Tirades en estes dates

Sueca acollirà, del 25 al 27 de novembre, les primeres Jornades Gastronòmiques amb les quals es pretén promocionar i beneficiar als restaurants del municipi al mateix temps que donar a conéixer la seua oferta gastronòmica a la ciutadania i visitants. Les Jornades Gastronòmiques se celebraran del 25 al 27 de novembre.

El dia 26, a més, al migdia, oferiran menús basats en els menjars típics de l’època de Tirades en els diferents restaurants inscrits: El Butxe, El Rebost, Bonestar’s Bistro, El Niu, Llopis, Sequial 20, Galiana, Club de Campo Les Palmeres, Maremeua, La Granja i Kanpai. Els menús tindran un preu de 26 euros, però les persones interessades a degustar-los només hauran de pagar 13. Els altres 13 euros seran sufragats per l’Ajuntament.

Per a poder gaudir d’estos sopars (el divendres 25 i dissabte 26) i dinars (el dissabte 26 i diumenge 27), les persones interessades hauran d’acudir a la Tourist Info, en horari de dilluns a dissabte, de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores, i el diumenge, de 10 a 14 hores, i sol·licitar el dia, hora i restaurant al qual els interessa acudir. Allí els confirmaran la reserva i, en eixe moment, hauran d’abonar els 13 euros amb targeta bancària perquè els entreguen el tíquet que hauran de presentar en el restaurant.

Cartell de les Jornades Gastronòmiques.

A fi que puguen aprofitar-se d’estes Jornades el major nombre de ciutadans possible, s’ha limitat a quatre el nombre de tíquets que podrà comprar una única persona. A més, a banda de beneficiar-se de la degustació d’uns saborosos menús a un preu molt econòmic, les persones que adquirisquen el seu tíquet participaran també en un sorteig de dos lots de regals de marxandatge de la Marca Turística Sueca, consistents en: una bossa de ràfia, un paquet d’arròs de mig quilo i un altre d’un quart de quilo, dues samarretes, un paraigua i dues gorres.

Per a més informació sobre els restaurants participants i menús proposats a triar, pot consultar-se el codi QR de la cartelleria, les xarxes socials de l’Ajuntament o informar-se a través de la Tourist Info en el telèfon 962 039 150. Segons indicaren en la presentació de les Jornades Gastronòmiques, el projecte que es va gestar en 2019 però que es va veure retardat a causa de la pandèmia.

“Volem donar les gràcies a l’Ajuntament, i especialment a la regidora Manoli, per demostrar eixe interés sempre per potenciar l’hostaleria a través de tot tipus d’accions. Confiem que la ciutadania i visitants gaudisquen d’esta oportunitat que ens brinda l’Ajuntament organitzant estes Jornades, i que vinguen a degustar els nostres menús”, va assenyalar el president del Gremi d’Hostaleria de Sueca i Platges, Salvador Ortega, qui va estra acompanyat en la presentació de l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez i la regidora de Turisme, Manoli Egea.

Les Tirades, punt central

“La celebració de les Tirades a Sueca és una tradició des de fa molt temps i hem volgut fer també un homenatge a eixa gastronomia típica d’estes dates. Eixos plats que moltes persones no professionals cuinen en les casetes d’una manera excel·lent i que tant agraden. Per això, una sèrie de restaurants del municipi els oferiran també el dissabte 26 al migdia. L’objectiu principal de les Jornades és donar a conéixer estos negocis i la seua gastronomia”, va explicar la regidora de Turisme, Manoli Egea.

En la seua intervenció, Dimas Vázquez va remarcar també la quantitat d’hores de treball que es necessiten per a dur a terme projectes així, “darrere del cartell promocional de les Jornades s’amaga molta faena i coordinació per part de la Regidoria i del Gremi d’Hostaleria. I, per això, vull felicitar-los i agrair-los la seua implicació. La intenció amb este projecte és que la ciutadania puga gaudir degustant la nostra gastronomia més tradicional”.

Més llegits