Divendres, 31 març, 2023
IniciFallesLes Falles celebren la seua Setmana Cultural

Les Falles celebren la seua Setmana Cultural

Els esdeveniments s’hi troben dins dels organitzats pel 50 aniversari de la Junta Local Fallera de Sueca

La Junta Local Fallera de Sueca, dins dels actes programats per a la celebració del seu 50é aniversari, ha planificat una setmana cultural repleta d’actes des del 3 fins al 10 de febrer.

El tret d’eixida el donarà la inauguració de l’exposició commemorativa 5 dècades de falles-50 Aniversari de la JLF de Sueca a la Sala Municipal d’Exposicions Els Porxets el dia 3 de febrer a les 20 hores, que podrà visitar-se fins al diumenge 12 de febrer, en horari de 18:30 h a 20:30 h.

La representació fallera de Sueca, a Fitur. JLF SUECA

Dissabte 4 de febrer, la JLF de Sueca farà un grup per conéixer la Ruta Modernista de Sueca de mà dels guies turístics de l’Ajuntament de Sueca.

Els dies 6, 8 i 9 de febrer es faran tres xerrades/col·loqui de tres àmbits diferents que abasten el món de les falles:

El dilluns dia 6 a les 19.30 h, a la Càmera Agrària la xerrada Artistes Fallers, Artistes del Poble estarà moderada per Juan Antonio Llopis Sisternes, amb els següents artistes fallers de la ciutat de Sueca com a ponents: Juan Martí Martínez, Gemma Roselló Martorell, Andrés Martorell Segovia i Pasky Roda Ferrando.

El dimecres dia 8 a les 19.30 h, a l’Espai Joan Fuster la xerrada Falles… I ara què? tindrà com a moderador el periodista de 7NN-Comunitat Valenciana Miguel Ángel Martínez, sent ponents: Manuel Jorge -delegat de Juntes Locals de Junta Central Fallera de València-, Pepa Gómez -Periodista d’À Punt i delegada de Patrimoni de Junta Central Fallera de València-, Salvador Domenech -metge adjunt del servici d’urgències de l’hospital La Plana de Vila-real i vicepresident primer de Junta Local Fallera de Borriana-, Miguel Prim -vicepresident primer de la Interagrupació de Falles de València-, i María José Aledón -fallera d’Alzira i presentadora/locutora de Cadena Dial-.

Els actes inclouen una exposició, una ruta turística, xerrades/col·loqui i les presentacions d’una guia i un llibre amb CD.

El dijous dia 9 a les 19.30 h, a la Sala B del Centre Cultural Bernat i Baldoví la xarrada Importància de les Falles en la indústria i el comerç de la Comunitat Valenciana estarà moderada per Manuel Jorge -delegat de Juntes Locals de Junta Central Fallera de València-, sent ponents: Elisa Peris -Orfebre de l’empresa Orfebres Peris Roca-, Carles Ruiz -estilista i dissenyador-, Jordi Palanca -secretari del Gremi d’Artistes Fallers-, Juanvi Aznar -de l’empresa Vives i Marí-, María José Lora -presidenta de l’Associació de Pirotècnics de la Comunitat Valenciana (PIROVAL)-, i Cristina Plumed -presidenta de l’Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM).

El dimarts dia 7 de febrer a les 19 h, a la Sala B del C.C. Bernat i Baldoví es durà a terme la presentació de la guia didàctica fallera 2023 que duu per nom: Una compositora genial, amb la intervenció de l’autor del conte, Josep Antoni Fluixà i la il·lustradora, Alba Fluixà. La guia ha estat elaborada per Maria Vázquez i Amparo Vendrell, conté un poema infantil de Fina Girbés i una explicació de l’Estoreta que planta la JLF Sueca amb col·laboració de la fundació SASM, amb pictogrames de l’explicació. Està editada per la Junta Local Fallera i patrocinada per les regidories de Cultura, Educació i Festes de l’Ajuntament de Sueca. Va adreçada principalment als escolars de 5é i 6é de primària.

El divendres 10 de febrer a les 20 h, al Centre Cultural Bernat i Baldoví es farà la presentació del Llibre i el CD Commemoratiu del 50é aniversari de la Junta Local Fallera de Sueca.

Més llegits