Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciSUECAL’Ajuntament llança una campanya per a evitar el consum d’alcohol entre els...

L’Ajuntament llança una campanya per a evitar el consum d’alcohol entre els joves

Estefanía Requeni: “És necessari responsabilitzar a les famílies de la importància d’educar a casa i sensibilitzar als menors”

A Espanya, els i les joves no perceben risc en l’ús de l’alcohol, sent considerat el seu consum poc perillós en comparació amb altres substàncies. El passat 15 de novembre va tindre lloc el Dia Mundial sense Alcohol i, per eixe motiu, l’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Prevenció Comunitària, ha posat en marxa una campanya que vol posar el focus, especialment, en la joventut i en la perspectiva de gènere.

La campanya consisteix en la difusió d’una cartelleria específica a través de les xarxes socials de l’Ajuntament, en xarrades informatives en tots els col·legis de la població sobre els perills del consum d’alcohol, i en el relat de les vivències de persones que han viscut, i viuen, lluitat contra esta addicció.

“El consum d’alcohol des d’una edat primerenca és una pràctica social permesa i, fins i tot, exigida en uns certs cercles d’iniciació social. És necessari responsabilitzar a les famílies de la importància d’educar a casa, de sensibilitzar als menors ensenyant-los els perills associats al seu consum”, segons assenyala la regidora de Prevenció Comunitària, Estefanía Requeni.

Consum rellevant

Segons l’última enquesta ESTUDES, existeix un consum rellevant de begudes alcohòliques malgrat estar prohibida la venda a menors: així, 7 de cada 10 estudiants, d’entre 14 i 18 anys, diu haver begut en l’últim any; i 5 de cada 10, en l’últim mes; la qual cosa suposa un xifra pròxima al milió de joves. Les xifres també mostren una lectura positiva: 5 de cada 10 no ha consumit alcohol.

“L’evidència científica indica que, quan es produeix una baixada en la percepció del risc, una tolerància cap al seu consum i una facilitat d’accés, les prevalences de consum es disparen. Per tant, és imprescindible dur a terme campanyes dirigides a la joventut a fi de parar les conseqüències que l’abús de l’alcohol està tenint en la societat”, indica la responsable de l’àrea de Prevenció Comunitària.

Més llegits