Dilluns, 25 setembre, 2023
IniciSUECAL'Ajuntament actua per a acabar amb la paralització de la urbanització del...

L’Ajuntament actua per a acabar amb la paralització de la urbanització del sector C-8 i la UEC-14

Les obres s’iniciaren l’any 2010

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d’Urbanisme, procedirà a la contractació d’assistència tècnica, administrativa i jurídica per a la gestió amb els propietaris dels terrenys implicats en les obres d’urbanització del sector C-8 i la UEC-14, després de l’aprovació del plec de condicions en l’última sessió plenària a proposta del regidor d’Urbanisme, Fernando Franco. Es tracta d’uns terrenys situats pròxims a la caserna de la Guàrdia Civil, que compten amb una superfície de 123.000 m². L’incompliment de l’agent urbanitzador va provocar que en 2015 s’haguera d’anul·lar el programa. En 2010, s’inicien les obres amb una execució del 37%.

Este equip de govern és molt conscient de la problemàtica generada entre els afectats propietaris dels terrenys, l’estat d’abandó de la zona i la falta de solars per a oferir a les diferents administracions, a fi que puguen destinar sòl dotacional per a la construcció del Palau de Justícia, una nova caserna de la Guàrdia Civil o un nou institut. Per això, l’Ajuntament ha fet este pas, convertint-se en agent urbanitzador, és a dir, que la gestió serà directa, a fi d’oferir solucions definitives als propietaris que durant anys estan reclamant per la seua situació”, ha assenyalat el regidor d’Urbanisme, Fernando Franco

Terrenys afectats. AJ. DE SUECA

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha explicat que no podien quedar-se encreuats de braços davant una situació que porta encallada des de fa molts anys i que afecta eixes dues zones urbanístiques. “Pensem que la nostra obligació era desembossar la situació, tant per als propietaris, que fa molts anys tenen uns terrenys als llimbs, com per a l’Ajuntament, que disposa també de sòl dotacional que després podrem oferir a altres administracions per a construir edificis que donen un servei públic a la ciutadania. Per tant, la nostra obligació ètica i moral de posar en marxa estes dues unitats ve des de l’inici de la legislatura, i sempre ha sigut una de les nostres pretensions poder dignificar tota eixa zona d’entrada a la nostra ciutat”. 

La planificació en temps que contempla el plec de condicions és de 60 mesos distribuïts en tres fases: -Fase 1: Duració 12 mesos. Lliurament de documentació, com ara  programa i projectes d’obres i instal·lacions; -Fase 2: Duració 6 mesos. Licitació de les obres i adjudicació; -Fase 3: Duració 42 mesos. Execució de les obres i lliurament. Acta de recepció. “El pressupost base de licitació és de 358.000 euros, impostos inclosos. Amb esta iniciativa, des de l’Ajuntament contribuïm al fet que la nostra ciutat siga més ordenada i habitable, deixant de costat tots els greuges sorgits per la paralització de les obres”, en paraules de Fernando Franco

L’alcalde, Dimas Vázquez, ha explicat que “està prevista també la posada en marxa de la zona pròxima a l’antiga nau de Pascual Hermanos, per a dignificar-la i disposar de sòl, tant urbanitzable com dotacional”.

Més llegits