Dissabte, 25 març, 2023
IniciSUECALa subcontrata de la neteja d’edificis de l’Ajuntament porta dos mesos sense...

La subcontrata de la neteja d’edificis de l’Ajuntament porta dos mesos sense pagar

La plantilla denuncia les condicions en les quals estan des de l’entrada de l’empresa madrilenya Grupo DLR Facility Services

L’empresa Grupo DLR Facility Services de Madrid va resultar l’adjudicatària de la licitació de la contracta de la Neteja d’Edificis Municipals de l’Ajuntament de Sueca per un període de 4 anys, per ser la que oferia el preu més econòmic. “Sovint, allò més barat resulta car, i ho paguem els treballadors”, denuncien les treballadores que estan patint la situació.

“Abans de l’adjudicació, ja advertírem a l’Ajuntament de les males opinions que hi havia sobre esta empresa en les xarxes”, indiquen des de la plantilla afectada qui recorda que l’Ajuntament de Torrelodones, per exemple, denunciava el contracte a l’empresa DLR per l’impagament de les nòmines a les treballadores.

“Tots els comentaris que hi havia sobre l’empresa, malauradament, estem comprovant ara que eren certs”, comenten resignades. Des del mes de juny que va entrar esta empresa, indiquen, “està sent un mal somni per a les treballadores. Endarreriments de més de 30 dies en el pagament de les nòmines, hores extres per davall del preu del conveni, falta de cotització en la Seguretat Social, retard en donar d’alta a la gent contractada, uniformes de segona mà, tacats i descosits, falta de material de neteja, i així moltes coses més”. “Anar a treballar cada dia sense saber si cobraràs, és molt dur. Som més de 20 persones (famílies), en situacions diferents, que hem de continuar pagant lloguers, llum, hipoteques… Estem dos mesos sense cobrar i ara ens vindrà el mes de desembre i la paga extra i el més segur és que no ho cobrem. Ens espera un Nadal prou dur”, avancen en un comunicat.

El servei de neteja no s’ha aturat en cap moment.

Les persones afectades, al mateix temps, eximeixen de responsabilitat al consistori. “L’Ajuntament de Sueca no ha deixat de pagar les factures corresponents, però l’empresa no ha fet el mateix amb la plantilla de treballadores. A hores d’ara, estem a l’espera que l’Ajuntament puga rescindir el contracte a esta empresa. Des del mateix consistori se’ns ha garantit que cobrarem allò que és nostre, més prompte o més tard”.

“Tot no està en el preu”

El dur comunicat conclou amb un clar missatge: “Contractes barats que ixen cars: Tot no està en el preu”. Cal fer incís en què l’empresa Grupo DLR Facility Services de Madrid ja ha hagut de fer front a més denuncies d’este tipus. Sense anar més lluny, el passat mes d’agost es va fer pública la queixa de CCOO de Madrid, qui va denunciar DLR Facility Services, empresa contractada per l’Àrea de Govern de Famílies, Igualtat i Benestar Social de l’Ajuntament de Madrid per a netejar els seus edificis per no pagar el sou a les seues treballadores.

En un comunicat, el sindicat va assenyalar que la companyia DLR Facility Services, adjudicatària de la neteja per un import superior a 1,6 milions incomplia de manera permanent les dates d’abonament de les nòmines de les treballadores, arribant fins i tot a l’impagament de mesos complets. Comissions Obreres va denunciar una altra sèrie d’incompliments legals a la Inspecció de Treball, que va emetre diverses resolucions respecte ells. De totes estes irregularitats van donar compte i informar a més per escrit a la pròpia Àrea de Govern.

spot_img

Més llegits