IniciSUECALa solta d’aigües enceta una nova campanya arrossera

La solta d’aigües enceta una nova campanya arrossera

Les séquies de Major i de Múzquiz van acollir, el passat 2 de maig, el tradicional acte de la solta d’aigües amb el qual es marca l’inici de la campanya agrícola al terme municipal de Sueca. En esta ocasió, el president de la Comunitat de Regants, José Pascual Fortea, va convidar a este simbòlic esdeveniment a l’actual arquebisbe de València, monsenyor Enrique Benavent, qui va obrir les comportes després de pronunciar unes paraules: “Senyor, que mai ens falte l’aigua”.

Benavent va obrir les comportes enguany. AJ. DE SUECA

Com sempre, polítics, associacions agràries i de regants, entre d’altres, tornaren a estar presents en l’acte. Amb l’habitual gest del gir es va iniciar la temporada de reg a Sueca amb la presència de l’arquebisbe, qui va beneir la solta d’aigües a la Casa dels Canos, construïda després del desastre que va produir en la zona la pantanà de Tous.

Es tractava de la segona vegada que es trobaven Fortea i Benavent en poc de temps, ja que el mes de març passat, l’arquebisbe va rebre en audiència en el Palau Arquebisbal, a la Junta de Govern de la Comunitat de Regants de Sueca, en el marc de les seues trobades habituals amb entitats valencianes. 

Una foto habitual

La fotografia del convidat de torn amb el president de la Comunitat de Regants, José Pascual Fortea, i els polítics locals, autonòmics i nacionals és ja un clàssic del noticiari suecà. Cada any desfila per la Casa dels Canos alguna personalitat convidada pels regants, qui fan palés el seu poder al respecte de l’aigua davant dels polítics, qui són sabedors que elements mediambientals tan importants com l’Albufera i el seu entorn del parc natural depenen de l’aigua que controlen els regants. Per Sueca han passat en els últims lustres polítics com Ximo Puig, Elena Cebrián, Cristina Narbona, Jorge Rodríguez, Eduardo Zaplana o Elena Espinosa, entre altres.

Més llegits