Dilluns, 29 maig, 2023
IniciSUECALa política local posa el comptador a zero i comencen les denúncies

La política local posa el comptador a zero i comencen les denúncies

Ni una setmana han tardat alguns dels partits polítics i els seus representants en posar de nou el comptador a zero. Si dilluns acabava el termini per a presentar les candidatures per al pròxim 28 de maig, l’endemà ja s’escenificava la primera disputa pública entre membres que han format equip de govern durant els últims quatre anys. Va ser en la Muntanyeta dels Sants, en la presentació del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, quan Celia Beltrán (Ciutadans) i Fernando Franco (PP) deixaven en evidència que la seua relació no era tan bona com podria paréixer.   

La discussió va continuar hores després a les xarxes socials, on la candidata a l’alcaldia per Ciutadans va escenificar la seua versió dels fets al seu perfil personal. Els al·ludits, el Partit Popular on ocupa ara el número 2 Fernando Franco, van decidir actuar contra l’actual regidora d’Esports i Protocol i van presentar una denúncia a la Junta Electoral de la Zona (JEZ) de Sueca demanant la retirada d’una publicació on Beltran al·ludia a la inauguració d’unes pistes de pàdel feta en la legislatura quan ja no es permet fer publicitat per estar en període de precampanya electoral. L’escrit, presentat per Gerard Carbonell, sol·licitava “la retirada d’esta publicació i a la presa de les mesures oportunes que la Junta Electoral de Zona de Sueca crega convenients”, sol·licitud que va ser acceptada per la JEZ, qui va demanar a la candidata de Ciutadans que eliminara la publicació. Esta reclamació va ser duta a terme a mitges, ja que Celia Beltrán va eliminar únicament del post publicat la referència a les pistes de pàdel, provocant una segona denúncia per part del PP de Sueca i un nou requeriment de la JEZ on s’al·ludia que podria “incórrer en delicte de desobediència o donar lloc a procediment sancionador”.

No ha sigut l’única acusació vertida per la candidata a l’alcaldia per Ciutadans, que està mostrant la seua versió més guerrillera. En l’entrevista gravada a Sueca Televisió i emesa este mateix divendres 28 d’abril, Beltrán acusava al seu actual equip de govern (format per PSPV-PSOE, PP i Ciutadans). “Ha sigut complicat, no ha sigut tan fàcil com esperava. S’ha incrementat el pressupost però s’inverteix en coses que per a mi no són tan importants”, indicava Celia Beltrán a la televisió local. “S’ha d’invertir més en l’àrea d’Esports, no pot ser que Cultura tinga més de dos milions d’euros i Festes un milió i Esports es quede en 600.000 euros d’on 300.000 són per a la piscina. No estic massa contenta”, afegia.

Dos escenaris

Més positiu es va presentar el candidat d’Unió Demòcrata del Poble, Pau Codina, en l’entrevista feta per Pura Matoses a Sueca Televisió. “Poden hi haure dos escenaris: que en traguem un o dos i ens necessiten per a governar o que arrasem i guanyem les eleccions. Si guanyem les eleccions, anem a governar a soles”, va avançar Pau Codina.

El mes que queda per al dia de les votacions pot fer-se llarg per a algunes i alguns dels candidats a ocupar una de les butaques de regidor.

Més llegits